• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turkija garsėja ne tik nuostabiais kurortais, tačiau ir saldumynais. Šalis pripažįstama gardžiausius saldumynus gaminančia šalimi, kurios kulinarinės tradicijos siekia tūkstančius metų. Siūlome ir jums išbandyti turkišką gardėsį!

REKLAMA
REKLAMA

Ingredientai:

500 g kapotų migdolų

1 a. š.  tarkuotos apelsinų žievelės

1/2 a. š. cinamono

125 g medaus

250 g cukraus

2 kiaušinių baltymai

REKLAMA

Gaminimas:

Migdolus paspraginti sausoje keptuvėje. Suberti apelsinų žievelę, cinamoną, cukrų ir sudėti medų. Masę pakaitinti, dažnai maišyti.

Atšaldytus baltymus išplakti iki standžių putų.

Saldžią masę virti, kol gražiai pagels. Paskui pamažu supilti į baltymų putas. Dažnai ir gerai maišyti. Paruoštą masę sukrėsti į riebalais išteptą kepimo skardą, viršų išlyginti riebalais ištepta mentele. Iškepusią ir atvėsusią nugą supjaustyti mažais gabaliukais ir palikti, kad sukietėtų. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų