• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar mėginote menkę troškinti su pienu ir aliejumi? Juk skanu, ar ne? Be kita ko, šie priedai mūsų platumose nėra kokia nors naujiena. Praėjusį kartą tiesiog nebebuvo vietos pridurti, kad žuvį su grietine ar grietinėle juk esame pratę valgyti.  

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, taip gaminamos paprastai tauresnės žuvys, tokios kaip upėtakis ar lašiša. Tačiau ir menkė mūsų virtuvėje padraugauja su pieniškais produktais. Kas nėra ragavęs menkės lenkiškame padaže? O juk su virtomis bulvytėmis šis patiekalas yra tiesiog tikras delikatesas!  

REKLAMA

Taigi menkė. Kokių patiekalų  iš šios žuvies būtų galima dar pasigaminti? Šįsyk norėčiau pasiūlyti mažiau paplitusį, viešajame maitinime iki šiol bent man nepasitaikiusį, bet dėmesio vertą menkės gaminimo variantą, kuris visiškai atitinka dirbančio žmogaus galimybes ta prasme, kad nereikės budėti prie puodo valandomis ir paruošiamieji darbai nereikalauja nei ilgo darbo, nei galvos sukimo. O patiekalas yra skanus. Be to, tai gana universalus receptas, nes jis puikiai tinka (jau patikrinta!), pavyzdžiui, neseniai mūsų parduotuvėse pasirodžiusiam šamui gaminti.

REKLAMA
REKLAMA

Nusipirkite menkės arba šamo (geriausia nuvalytą žuvį, kurią tereikia nuplauti). Žuvis gali būti šaldyta, bet geriau nešaldyta. Supjaustykite dailiais gabalėliais (savaime suprantama, kad šaldytą žuvį reikėtų prieš tai atšildyti). Pasiruoškite kelis svogūnus: nulupkite ir supjaustykite riekelėmis. Nuskuskite ir supjaustykite ritinėliais morkas. Dar jums reikės aliejaus, acto, cukraus ir druskos. Plataus (jei tokį turite) puodo dugną išklokite svogūnų ir morkų sluoksniu, ant jo sudėkite žuvį, ant jos - vėl sluoksnį svogūnų ir morkų.  

Užpilkite ant viršaus kokius keturis valgomuosius šaukštus aliejaus ir tris valgomuosius šaukštus acto, pasūdykite, užberkite truputį cukraus, užpilkite šaukštą  vandens. Troškinkite ant labai mažos ugnies maždaug 50 minučių. Pabaigoje galite užberti maltos kalendros. Valgykite su virtomis bulvėmis. Patiekalas visai skanus ir atvėsęs. Kodėl šis būdas ypač tinka šamui paruošti? Ogi dėl to, kad actas puikiai panaikina dumblo kvapą, kurio šamas kartais turi kiek per daug, o morkos suteikia truputį saldumo ir kartu delikatumo. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų