Kondensuoto pieno su cukrumi
200 gr sviesto
3 šaukšteliai kakavos
1 šaukštelis vanilės
2 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
pusė stiklinės grietinės
pusė stiklinės riešutų
2 stiklinės kvietinių miltų
pusė šaukštelio sodos
Paruošimas:
Kondensuotą pieną išsukti su sviestu, kakava ir vanile.
Kiaušinius ištrinti su cukrumi, grietine. Suberti smulkintus riešutus, miltus ir sodą, nugesintą actu. Išmaišyti.
Tešlą sukrėsti į gilesnę kepimo formą, pateptą riebalais ir pabarstytą miltais. Kepti 190 laipsnių orkaitėje 30-40 min.
Po 4-5 val. torto paplotį perpjauti per pusę. Apatinį paplotį ištepti kremu, o antrą paplotį sutrupinti ir užbarstyti ant kremo sluoksnio. Trupinius taip pat aptepti kremu.
Keletą valandų tortą palaikyti šaldytuve.