Šįkart moteris savo kulinarinius sugebėjimus parodė TV3 laidoje „Atliekų kultūra“.
„Atliekų kultūra“ jau spėjo tapti reiškiniu, kuris keičia požiūrį į atliekas ir skatina pakeisti savo vartojimo įpročius. Dainininkė laidoje taip pat parodė, kaip pagaminti itin skanią ir maistingą sriubą iš likučių šaldytuve.
„Sriubos, kaip sako draugai, yra mano „arkliukas“. Sriubas aš gaminu visur – ar būčiau koncertuose Anglijoje, Vokietijoje. Organizatoriai žino, kad aš po koncertų vėlai vakare lįsiu į šaldytuvą ir ieškosiu, iš ko išvirti sriubą“, – šypteli moteris.
Aušrinės Charčio sriubai reikės:
- gabalėlio lašinukų arba šoninės;
- šiek tiek skrandukų;
- šiek tiek sultinio;
- gabalėlio rūkytos dešros;
- 0,5 vnt. baklažano;
- 1 mažos cukinijos;
- 1 vnt. paprikos;
- kalendros pagal skonį;
- 1 vnt. svogūno;
- 1 vnt. ryžių pakelyje;
- druskos pagal skonį;
- prieskonių pagal skonį;
- šiek tiek cukraus;
- šiek tiek pomidorų pastos (galima naudoti pomidorų padažą);
- 1 vnt. jelapeno papuošimui.
„Mano gerbėjai dažnai būna nustebę, kad aš naktimis gaminu. Mes, atlikėjai, dažniausiai dieną nevalgome, kad paskui vakarui įtilptume į koncertinius drabužius. Tad naktį ir prasideda visa maisto gamyba. Kiek Anglijoje esu buvusi, po koncertų verdu burokų sriubą, o Vokietijoje po renginių verdu žuvieną. Kai nedainuoju, labai mėgstu suktis virtuvėje“, – teigė moteris.
Gaminimo eiga:
Supjaustykite lašinukus, skrandukus, dešrą. Pjaustome daržoves: baklažaną, cukiniją, papriką, kalendrą, svogūną.
Įkaitiname keptuvę, į ją pakepinti dedame lašinukus ir supjaustytas daržoves.
Į puodą ant ugnies pilame sultinį, į jį dedame ryžius. Pagardiname druska, dedame skrandukus ir dešrą. Aušrinės teigimu, sriubos skonis būna žymiai geresnis įdėjus šiek tiek cukraus.
Apkepintas daržoves pagardiname pomidorų pasta arba pomidorų padažu. Jeigu neturite šių ingredientų, daržovių negardinkite niekuo.
Apkeptas daržoves dedame į sultinį ir šiek tiek paverdame. Paskutinius dedame kalendrą ir jelapeną.
Skanaus!