Gaminame: Lašišos filė supjaustoma juostomis 3 cm storio ir užmarinuojama druskos, cukraus ir krapų marinate. Marinuojama 2 val. Po to lašiša nuplaunama šaltu vandeniu ir nusausinama. Paruošta lašiša dedama ant grotelių, kurios dedamos į orkaitę. Atskirai puode kepamos pjuvenos, kol pradeda juoduoti. Paruoštos pjuvenos dedamos kartu su puodu į šaltą vandenį, uždengiama rankšluoščiu ir dedama į orkaitę. Lašiša rūkoma 20 min.
Agurkai nuvalomi ir išimamos sėklos. Paruošti agurkai užmarinuojami baltu actu, krapais ir pipirais. Pankolis supjaustomas plonais griežinėliais ir sudedamas į ledukus, laikoma 20 min. Po to nusausinami ir sumaišomi su agurkais ir druska. Pašlakstoma alyvų aliejumi.
Grietinėlė išplakama ir sumaišoma su citrinų sultimis ir citrinų odele, sudedami prieskoniai. Juoda Bočių duona supjaustoma plonais griežinėliais ir iškepama aliejuje. Visi ingredientai sudedami gražiai į lėkštę.
Skanaus!
Idėja: Restoranas "Diverso".