• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Labai lengvas ir skanus pyragas, kuris suteiks palaimos ir pasaldins jūsų gyvenimą šiltėjančiais pavasario vakarais.

REKLAMA
REKLAMA

Jums reikės:


  • 1 šaukštas cinamono

  • 200 g cukrus

  • 2 šaukštai kakavos

  • 4 kiaušiniai

  • 125 g maltų riešutų

  • 200 g miltų

  • 5 obuoliai

  • Plytelė šokolado

  • 200 g sviesto

  • 2 šaukšteliai vanilinio cukraus


Paruošimas:


Kambario temperatūros sviestą išlydome iki purumo ir išmaišome su cukrumi. Įmušame kiaušinius ir viską gerai išsukame iki vientisos masės. Įmaišome visus likusius tešlai skirtus ingredientus (cinamoną, vanilinį cukrų, maltus riešutus (labiausiai tinka lazdyno arba graikiniai), kakavą), galiausiai supilame miltus, (sumaišytus su pakeliu kepimo miltelių), išmaišome tešlą.

REKLAMA

Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Obuolius nuplauname, nulupame, perpjauname pusiau, pašaliname sėklas ir supjaustome stambiomis skiltelėmis. Obuolių skilteles galime apšlakstyti romu arba brendžiu ir įmaišome į paruoštą tešlą.

Išardomą kepimo formą sutepkite riebalais ir iškrėskite į ją tešlą. Pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę. Pyragą kepkite 55-60 minučių vidutiniame orkaitės lygyje. Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės, atvėsinkite. Ištirpinkite šokoladą ir juo apipilkite pyrago viršų.

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų