• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rudens gėrybės pasižymi ypatinga spalvų ir skonių įvairove – nenuostabu, kad šaldytuvas šiuo metų laiku pilnas daržovių, vaisių, uogų ir grybų. Tai – tikras vitaminų ir mikroelementų lobynas, galintis palaikyti jūsų imunitetą ir padedantis išvengti šaltojo sezono ligų.

Rudens gėrybės pasižymi ypatinga spalvų ir skonių įvairove – nenuostabu, kad šaldytuvas šiuo metų laiku pilnas daržovių, vaisių, uogų ir grybų. Tai – tikras vitaminų ir mikroelementų lobynas, galintis palaikyti jūsų imunitetą ir padedantis išvengti šaltojo sezono ligų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Obuoliai. Turi vitamino A, b2, B3, B3, B6, B9, C, E, PP. Geriausia vartoti termiškai neapdorotus arba keptus.

REKLAMA

Vynuogės. Šviežiose uogose yra vitaminų A, C, E, PP, H, B grupės vitaminų, kalcio, geležies, kalio, magnio, natrio, fosforo ir kitų mikroelementų.

Riešutai. Geras vitaminų B1, B2, C, PP, geležies, vario, kobalto ir mangano šaltinis.

Erškėtuogės. Turi vitamino A, C, B, E. Labai naudingos arbatos ir nuovirai.

Šaltalankiai. Naudojami šaltalankių aliejui, taip pat galima maišyti į arbatas.

Bruknės. Turi vitamino C, kalio, kalcio, rauginių medžiagų. Iš bruknių gaminami džemai, uogienės, morsai ir kompotai.

REKLAMA
REKLAMA

Spanguolės. Pasižymi vitaminų C ir PP gausa. Galima šaldyti, gaminti padažus ir morsą.

Burokėliai. Turi B grupės vitaminų, vitamino PP, geležies, jodo, kalio, kalcio ir mangano.

Grybai. Rugsėjis ir spalis – pats metas grybauti. Grybus galima džiovinti, virti, marinuoti, šaldyti ir kepti.

Moliūgai. Šios daržovės turi daug vitaminų A, B, C, D, E, T, PP, geležies, karotino, cinko, fosforo. Galima spausti sultis, virti košę, užkepti orkaitėje, marinuoti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų