Vasara ne vienam siejasi su gausiais draugų susibūrimais gamtoje. O kaip bičiulius ir artimuosius nustebinti ypatingais, daug laiko neatimančiais patiekalais? Kotryna tikrai žino atsakymą.
„Paskutinėje laidoje gaminsiu šilkinį humusą bei sočias salotas su steiku, o desertui – plikytą kremą su šviežiomis braškėmis. Tai – puikūs vasariški patiekalai, kuriuos paruošite greitai ir nesudėtingai!“ – žada ji.
Salotų ir deserto receptą K. Starkienė atskleis laidoje, o ko reikia pastaruoju metu itin išpopuliarėjusiam humusui, ji dalijasi jau dabar.
Humusui reikės:
500 g virtų avinžirnių;
130 g sezamų pastos Tahini;
2 česnako skiltelių;
2 citrinų sulčių;
trečdalio puodelio alyvuogių aliejaus;
druskos;
alyvuogių;
džiovintų pomidorų;
žalumynų;
prieskonių (Kotryna naudoja saldžiosios paprikos miltelius bei kuminą).
Gaminimo eiga:
Nuo virtų avinžirnių nulupus odeles, sudėkite juos į virtuvinį kombainą. Čia pridėkite ir sezamų pastą, česnakus, druską bei supilkite citrinų sultis ir dalį alyvuogių aliejaus. Tuomet viską sutrinkite iki vientisos masės. Jei humuso norisi skystesnio, įpilkite daugiau aliejaus bei šiek tiek virinto vandens.
Kai humusą perkelsite į lėkštę, papildomai apšlakstykite jį alyvuogių aliejumi bei pagardinkite alyvuogėmis, džiovintais pomidorais ir sukapotais žalumynais. Galiausiai apiberkite humusą saldžiosios paprikos milteliais bei kuminu ir patiekite svečiams!
Laida „Kotrynos burtai“ – šeštadienį, 11.30 val. per TV3!