• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

O taip būna: vieną dieną tėčio draugai atvežė jam .. šerno koją. Tėvai, neišmanydami, ką čia bepadarius su ja, užšaldė. Praėjo gal 5 mėnesiai... Šerniuko koja buvo panaudota šašlykui. Niekada nesu kepus žvėrienos, o dargi ant laužo. Bet pirmoji patirtis buvo naudinga, o patiekalas tikrai nusisekęs. Pabandykit ir jūs, jei kada netyčia jūsų virtuvėje atsirastų kokios šerno mėsytės.

REKLAMA
REKLAMA

Grynos mėsos buvo apie 2 kilogramus.

Mėsytę marinuosim tokiam marinate (dviems kilogramams):


  • 2 stiklinės raudono vyno (nesaldaus), galima naudoti citrinų sultis arba vyno actą, bet pasirinkau naminį raudoną vyną

  • 6 šaukštai aliejaus

  • 4-5 česnako skiltelės

  • apelsinas

  • 6 šaukštai šviežių smulkintų petražolių

  • pora šaukštelių maltų pipirų

  • druskos pagal skonį (dėjau gal 6 mažus šaukštelius)


O šiaip viskas paprasta:

Mėsytę supjaustom norimo dydžio gabaliukais. Marinatui [idėją pasiskolinau iš supermama.lt forumo. Ačiū. ] inde sumaišom vyną [arba kitą pasirinktą rūgštų skystį], aliejų, susmulkintas česnako skilteles, taip pat skiltelėmis supjaustytą apelsiną, petražoles, druską ir pipiriukus. Mėsytę užpilam marinatu ir paliekam kelioms dienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų