Kiauliena – dažnas produktas lietuviškoje virtuvėje. Nors receptų, kaip ją paruošti, yra begalė, dažnai pritrūksta fantazijos. Siūlome jums kažką naujo: paragauti rūgpienyje virtos kiaulienos!
Ingridientai:
600 g neriebios mėsos be kaulo
30 g sviesto
3-4 skiltelės česnako
2 pomidorai (arba 0,5 pomidorų tyrės)
1 stiklinės miltų
1 stiklinė rūgusio pieno
2 svogūnai
1 morka
1 salieras
1 poras
petražolių
pipirų
lauro lapelių (Lauro lapas)
druskos
Gaminimas:
Mėsą supjaustyti, sudėti į puodą, užpilti rūgpieniu, pasūdyti ir uždengtą virti ant labai silpnos ugnies.
Svieste pakepinti smulkiai kapotus svogūnus, su druska sutrintą česnaką, susmulkintas daržoves, miltus, prieskonius, maišant kepinti kol suminkštės.
Į šį padažą sudėti išvirtą mėsą ir pakaitinti 10-15 min. ant silpnos ugnies, kol neliks padažo, o mėsa gražiai pagels.
Išėmus mėsą dar smulkiau supjaustyti, sudėti į pusdubenį, apdėti virtomis ar keptomis bulvėmis, papuošti žalumynais, atskirai patiekti raugintų kopūstų ar kitų daržovių.