• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Susumavus rezultatus paskelbti jau penktus metus vykstančių „Tablein Diners’ Awards“ apdovanojimų rezultatai: garbingame dvidešimtuke – geriausiai svečių 2024-aisiais įvertinti Lietuvos restoranai.

9

Susumavus rezultatus paskelbti jau penktus metus vykstančių „Tablein Diners’ Awards“ apdovanojimų rezultatai: garbingame dvidešimtuke – geriausiai svečių 2024-aisiais įvertinti Lietuvos restoranai.

REKLAMA

Unikalu tai, kad „Tablein Diners’ Awards 2024“ lyderių trejetuke atsidūrė net dveji meksikietiškos virtuvės namai, gastronominį žemėlapį greta didžiųjų miestų papildė ir kurortai, o visame TOP 20 – jau penkios moterų šefių pavardės, rašoma pranešime spaudai.

Geriausius restoranus rinko tik patys svečiai

Antrus metus iš eilės taip pat paskelbti „Metų debiutai“. Ši kategorija įtraukia ypač aukštai svečių vertinamus restoranus, tačiau dėl nepakankamo atsiliepimų skaičiaus dar negalėjusius pretenduoti į geriausiųjų TOP 20.

„Tablein Diners’ Awards“ – tai vieninteliai apdovanojimai Lietuvoje, kuriuose komisijos narių rolė atitenka ne profesionaliems gastronomijos kritikams, o patiems restoranų lankytojams. Rezultatai skelbiami susumavus balus, svečių skirtus už maisto, aptarnavimo, aplinkos bei švaros kokybę.

REKLAMA
REKLAMA

„Reitingavimo galimybė yra visiškai uždara, todėl vertinti gali tik staliuką per Tablein.lt rezervavę ir restorane iš tiesų apsilankę žmonės. Taip erdvės klastotėms nelieka“, – skaidrumą garantavo visame pasaulyje veikiančios „Tablein“ platformos, per kurią rezervacijas Lietuvoje atliko jau daugiau nei 7 milijonai svečių, atstovai. Į geriausiųjų „Tablein Diners’ Awards 2024“ sąrašą pretendavo tapti 150 Lietuvos restoranų.

REKLAMA

Auksas – meksikietiško maisto namams

Geriausiai Lietuvoje svečių įvertinto restorano titulas šiemet atiteko meksikietiško maisto namams Vilniuje „El Gato Negro“.

„Labai džiaugiamės pasiektu rezultatu. Kartu su visa komanda dėkojame savo svečiams: jų įvertinimas bei grįžtamasis ryšys mums yra ypač svarbūs. Dirbame ketvirtus metus ir nuo pirmųjų metų iki 2024-ųjų užkopėme į pirmąją vietą! Tai mus motyvuoja bei skatina tiek dar labiau tobulėti, tiek išlaikyti aukštus rezultatus“, – emocijomis dalinosi pirmąją vietą „Tablein Diners’ Awards 2024“ apdovanojimuose užėmusio restorano direktorė Eglė.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusiais metais „El Gato Negro“ džiaugėsi antrąja vieta, o didžiausią įtaką tampant geriausiais, anot vadovės, padarė nauji šefo meniu patobulinimai, pozityvi vidinė energija ir didesnis komandos suderinamumas.

Patirtis šis restoranas kuria pasitelkdamas savo rūpestį, nuoširdumą bei edukacinius pasakojimus, o tai kartu suburia unikalų lankytojų ratą.

„Visi mūsų svečiai yra nuostabūs. Iš jų sulaukiame daug šiltų atsiliepimų ir įvertinimų, o labiausiai įsiminęs komplimentas buvo iš meksikiečio: „Ačiū, kad esate. Būdamas Lietuvoje, pas jus pasijutau kaip namuose“, – atviravo „El Gato Negro“ direktorė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Komplimentų sulaukia ir be oficialių apdovanojimų

Tai, kad lietuviai pamilo Meksikos gastronomiją, įrodo ir trečioji „Tablein Diners’ Awards 2024“ apdovanojimuose užimta vieta: bronza įteikta „La Capital“ – meksikietiškų patirčių restoranui, autentiką derinančiam su šiuolaikiniu kulinariniu menu.

„Toks įvertinimas yra didžiulis apdovanojimas iš mūsų svečių pusės. Esame labai laimingi. Kartu galime patikinti, kad Tablein.lt yra puiki platforma, sujungianti lankytojus su restoranu. Po kiekvienos viešnagės svečiai čia turi galimybę išsamiai atsakyti į klausimus ir pateikti savo vertinimus“, – dalinosi restorano komanda.

REKLAMA

Lyginant su praėjusių metų rezultatais, „La Capital“ pakilo net keturiomis pozicijomis aukščiau. Anot šeimininkų, šį pokytį lėmė meilė savo darbui bei siekis svečiui sukurti maksimaliai gerą patirtį. Vis dėlto, komanda neslepia, kad vieta gerų atsiliepimų sulaukia ir be oficialių apdovanojimų.

„Tiesą pasakius, mes labiausiai norime atlikti savo darbą nepriekaištingai bei siekiame, kad svečiai išeitų maksimaliai patenkinti. O, ar lankytojai po to paliks atsiliepimą, ar ne, – čia jau ne mūsų valioje. Tačiau, labai malonu, kai atgalinį ryšį vis tik gauname. Beje, mes visuomet sulaukiame aukštų įvertinimų, kas rodo, kad esame svečių pamilti.

REKLAMA

Pavyzdžiui, sulaukėme lankytojų ir iš regionų, kurių maistą reprezentuojame, tad, kai meksikiečiai ar pietų amerikiečiai giria autentiškumą, mums išties glosto širdį. Taip pat esame girdėję, jog kažkam mes – geriausias Meksikos restoranas Pabaltijyje! Tačiau, iš esmės, pats didžiausias ir geriausias komplimentas – tai grįžtantys svečiai, kurie pasitiki mūsų kokybe“, – atvirai dalinosi „La Capital“ atstovai. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įspūdingą pakilimą lėmė keli faktoriai

Ypatingu pokyčiu, lyginant su praėjusiais „Tablein Diners‘ Awards“ apdovanojimų rezultatais, šiemet pasižymėjo „Imperial“: svečių vertinimai šį premium klasės restoraną Vilniuje iš 19-osios vietos kilstelėjo net į 4-tą. Anot jo šeimininkų, tokį pripažinimą lėmė keli faktoriai.

„Pirmiausiai, tai mūsų restorano išskirtinis meniu: apimantis aukščiausios kokybės ingredientus bei unikalius patiekalus, jis pritraukė daugiau svečių. Kartu prie didesnio lankytojų susidomėjimo prisidėjo nuolatinis paslaugų tobulinimas“, – dalinosi „Imperial“ operacijų vadovė Rita Žalalytė.

REKLAMA

Maitinimo sektoriaus ekspertė pridūrė, kad „Tablein Diners’ Awards 2024“ įvertinimas šiam restoranui yra tiek didžiulė garbė, tiek pripažinimas už nuolatinį darbą.

„Svarbiausiais mūsų veiklos principais vadintume aukšto lygio aptarnavimo standartus bei išlaikomą patiekalų kokybę. Taip pat ypač didelį dėmesį skiriame savo darbuotojams. Mums svarbu, kad jie jaustųsi vertinami ir būtų apsupti komfortabilios darbo aplinkos.

REKLAMA

Kuriame teigiamą atmosferą, kurioje svarbiausia yra pagarba, bendradarbiavimas ir motyvacija, nes tik laimingi bei įkvėpti darbuotojai gali prisidėti prie sėkmingos mūsų įmonės plėtros“, – atviravo R. Žalalytė.

„Tablein Diners’ Awards 2024“: geriausiai svečių įvertinti Lietuvos restoranai

Auksas – „El Gato Negro“ (Vilnius)

Koncepcija: Spalvingi ir draugiški meksikietiško maisto namai, kuriuose meniu kuriamas remiantis tradiciniais receptais iš skirtingų Meksikos regionų.Virtuvės šefas: Vitalis ČižauskasVirtuvės vadovas: Kazimieras Grišius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sidabras – „Amandus“ (Vilnius)

Koncepcija: Fine dining restoranas, svečius kviečiantis mėgautis giliosiomis degustacinėmis Deep Dining vakarienėmis, apjungiančiomis visą patirtį nuo momento, kai praveriamos restorano durys, iki paskutinio saldaus kąsnio. Virtuvės šefas: Deivydas Praspaliauskas.

Bronza – „La Capital“ (Vilnius)

Koncepcija: Meksikietiškų patirčių restoranas, įkvėptas autentiškumo, senovinių preispaniškų tradicijų ir ritualų, kurie vietos virtuvėje derinami su šiuolaikiniu kulinariniu menu. Virtuvės šefas: Alexis Hernandez Maldonado.

REKLAMA

4 vieta – „Imperial“ (Vilnius)

Koncepcija: Premium klasės restoranas, kuriame svečių laukia legendiniai geriausių pasaulio virtuvių šedevrai, modernūs lietuviški patiekalai bei su istorikų pagalba atkurti LDK receptai. Virtuvės šefas: Slava Janč. 

5 vieta – „I Hate Sushi“ (Vilnius)

Koncepcija: Išskirtinis premium sušių ir šampano restoranas, įsikūręs Žvėryne. Virtuvės šefas: Kostas Ryžovas.

REKLAMA

6 vieta – „Pas Mus restoranas“ (Vilnius)

Koncepcija: Neformalus contemporary dining restoranas, kuriame drąsiai ieškoma naujų skonių. Virtuvės šefė: Vita Bartininkaitė.

7 vieta – „Fabrikėlis“ (Vilnius)

Koncepcija: Neformalus fine dining restoranas, savo meniu kuriantis atsižvelgiant į sezoniškumą bei produktų kilmę. Virtuvės šefas: Ovidijus Orenta.

8 vieta – „Nüman“ (Kaunas)

Koncepcija: Restoranas, derinantis vietinius ingredientus, šiaurietiškus skonius bei ryškiausius akcentus iš viso pasaulio virtuvių. Virtuvės šefas: Adomas Jegnoras.

REKLAMA
REKLAMA

9 vieta – „ToLi nuo klasikos“ (Klaipėda)

Koncepcija: Vyno, skonių bei draugų namai, kurių charakterį atskleidžia tiek netipinio formato à la carte pasirinkimai, tiek degustacinės gastronominio teatro vakarienės. Virtuvės šefė: Lina Žilevičė.

10 vieta – „PACAI“ (Vilnius)

Koncepcija: Fine dining restoranas, kurio koncepciją išryškina novatoriški, originalūs skoniai, įkvėpti tiek šiaurietiškos, tiek lietuviškos virtuvių. Virtuvės šefai: Goda Juknaitė ir Vytautas Alekna.

11 vieta – „Gurmanai“ (Vilnius)

Koncepcija: Elegantiška vieta Užupyje, kurioje susipina išskirtiniai skonių deriniai bei aukščiausio lygio aptarnavimas. Virtuvės šefas: Dainius Špakauskas.

12 vieta – „Ryžių Jūra“ (Vilnius)

Koncepcija: Azijietiško gatvės maisto ir rytietiškų tradicijų įkvėptas restoranas, kuriantis naujas maisto istorijas Vilniaus senamiestyje. Virtuvės šefas: Karolis Jurkonis.

13 vieta – „Piccola Italia“ (Kaunas)

Koncepcija: Restoranas, jau daugiau nei dešimtmetį svečius džiuginantis klasikiniais itališkos virtuvės patiekalais. Virtuvės šefai: Vilma Pranytė ir Tomas Petrauskas.

14 vieta – „Farmer & The Ocean“ (Vilnius)

Koncepcija: Sezoninės virtuvės restoranas, savo valgiaraščiu gurmaniškai supinantis lietuviškas bei šiaurietiškas tradicijas su pietietiška egzotika. Virtuvės šefas: Grigalius Antanavičius.

REKLAMA

15 vieta – „Casa Peligrosa“ (Vilnius)

Koncepcija: Šiuolaikinių Meksikos virtuvės improvizacijų restoranas, įsikūręs po šimtamečio vienuolyno skliautais. Virtuvės šefas: Artūras Samavičius.

16 vieta – „Ipanema“ (Kaunas)

Koncepcija: Nemuno pakrantėje įsikūrusi vieta, kurioje svečių laukia malkinėje krosnyje kepamos picos, pilstomos istorijos ir panoraminiai gamtos vaizdai. Virtuvės šefas: Kasparas Sipavičius.

17 vieta – „Georgian House“ (Vilnius)

Koncepcija: Kartvelų restoranas, kuriame svečius su autentiškais skoniais supažindinta iš paties Sakartvelo atvykusi virtuvės komanda. Virtuvės šefas: Sulkhanas Khomeriki.

18 vieta – „Pelėdos“ (Vilnius)

Koncepcija: Unikalios koncepcijos gastropabas, pirmasis į Lietuvą atvežęs užsienyje jau kurį laiką populiarius jūros gėrybių maišus.

19 vieta – „Monist“ (Palanga)

Koncepcija: Restoranas, kuriame skoniai banguoja kartu su metų laikais ir gamtos virsmu. Virtuvės šefė: Eglė Kaminskaitė.

20 vieta – „Talutti bakes and shakes City“ (Kaunas)

Koncepcija: Amerikietiškos virtuvės namai šiuolaikiškam miesto žmogui, jo šeimai bei draugams. Virtuvės šefas: Irmantas Gasiūnas.

„Tablein Diners’ Awards 2024“: geriausiai svečių įvertintų restoranų debiutai

„Bunte Gans“ (Vilnius)

Koncepcija: Autentiškos vokiškos virtuvės restoranas, svečius kviečiantis mėgautis tokiais tradiciniais patiekalais, kaip šniceliai, dešrelės ar Bavarijos kiaulienos karka. Virtuvės šefas: Vytautas Kazlauskas.

REKLAMA

„Tango Pizza&Grill“ (Prienai)

Koncepcija: Šeimos restoranas, besikoncentruojantis į grilio patiekalus ir picas. 

„Kristoforas“ (Vilnius)

Koncepcija: Restoranas, kurio meniu, kuriamas laikantis klasikinės prancūzų virtuvės reglamento, siekia atskleisti pasaulio skonių įvairovę. Virtuvės šefas: Ernestas Viršila.

„Arrivée“ (Kaunas)

Koncepcija: Elegantiškas prancūzų virtuvės restoranas, įsikūręs istorinio dominikonų vienuolyno pastate. Virtuvės šefai: Xavier Bouriot ir Evaldas Juška.

„Sushi Masters“ (Vilnius)

Koncepcija: Restoranas, siūlantis platų japoniškos virtuvės patiekalų asortimentą bei rengiantis omakase stiliaus degustacijas. Virtuvės šefas: Vaidas Užgerys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų