Šią naujovę mūsų rinkai pristatė bendrovė „Biovela“, vienintelė Baltijos šalyse turinti maltinių mėsainiams gamybos liniją. Jautienos maltiniai yra skirti mėsainiams, salotoms ar kitiems jautienos patiekalams.
Degustacijos metu profesionalus virtuvės šefas L. Semeževičius ir M. Šalčiūtė kalbėjosi apie sveikatingumą, gaminimo lengvumą, kodėl reikia valgyti jautieną, kaip namuose greitai ir lengvai pasigaminti mėsainį, kaip Monikai pavyksta suderinti gražią figūrą ir skanų maistą.
Pasak M. Šalčiūtės, jautienos jos šaldytuve yra visada. O planuotai ar netikėtai užklupus draugams, jautienos maltiniai tampa skania ir greita vakariene, kuria lengva nustebinti atėjusius svečius.
L. Semeževičius pastebi, kad sveikam ir laimingam žmogui jautiena yra būtina, nes joje gausu baltymų, geležies ir vitaminų B6, B12. Viename jautienos maltinyje yra 22,5 g baltymų (45 % rekomenduojamos paros normos), 3,375 mg geležies (ketvirtadalis rekomenduojamos paros normos), 0,513 mg vitamino B6 ir 6,25 μg vitamino B12 (36,6 % ir net 250 % rekomenduojamos šių vitaminų paros normos). Baltymai, gaunami kartu su mėsa, yra visaverčiai ir labai gerai pasisavinami. O geležį, esančią mėsos produktuose, organizmas įsisavina geriau nei iš kitų maisto produktų.
Jautiena – maistingųjų medžiagų šaltinis, joje yra visos žmogui reikalingos amino rūgštys, gausu mineralinių medžiagų, vitaminų. „Biovela“ šaldytais maltiniais galima gardinti mėsainius, salotas, apkepus, makaronus – visus patiekalus, kuriems reikalinga kokybiška, maistinga, šviežia jautiena.