Šį šeštadienį kulinarinė laida „Virtuvės istorijos“ iš televizijos ekranų sveikinsis gerokai atsinaujinusi. Nauji vėjai laidą sugrąžino atgal į Kauną – nuo šiol „Virtuvės istorijų“ komanda gardų maistą gamins čia įsikūrusioje modernioje „Gastro studijoje“.
Tokiomis naujovėmis įtin patenkinta buvo laidos kulinarė Ilona Juciūtė. „Jaučiuosi kaip savo svajonių virtuvėje, nes viskas, ko tik reikia, yra man po ranka. Gaminsiu daug skanių ir sočių patiekalų“, – džiaugėsi profesionali virtuvės šefė.
Tačiau lygiai taip pat žiūrovus nustebins ir laidos svečias – Lietuvos Nepriklausomybės akto originalą Vokietijoje suradęs mokslininkas L. Mažylis. Maisto gamybai neabejingas vyras pasakos, kad šiam atradimui itin ilgai ruošėsi.
„Labai daug paslapčių likę, kur ieškoti, kaip ieškoti. Tokios linijos, trajektorijos pradėjo po truputį brėžtis. Skaičiau vis daugiau, visko vis daugiau sužinojau. Pradėjau tą medžiagą kaupti ir pribrendo sausio 24 dieną apsisprendimas vykti į Vokietiją. Paaiškėjo, kad sėkmingai“, – šypsodamasis pasakos L. Mažylis.
Paklaustas, kaip jautėsi atradęs vieną svarbiausių šalies istorinių dokumentų, profesorius teigė jautęsis puikiai: „Pirmi žodžiai buvo „kaip puiku“. Viskas sutilpo į žodį puiku – atradimo, netikėtumo džiaugsmas ir tai, kad atsirado tai, ko niekas net nesitikėjo.“ Kulinarinėje laidoje profesorius L. Mažylis papasakos ne tik apie džiaugsmą, kuris užplūdo atradus Vasario 16-osios aktą, bet ir atskleis, kad virtuvėje jam smagu taip pat, kaip ir chemijos laboratorijoje.
Koks mėgstamiausias profesoriaus L. Mažylio patiekalas? Ką jis pats gamina ir ar tikisi sulaukti pažadėtosios vieno milijono premijos? Visi atsakymai, profesoriaus L. Mažylio interviu, daugybė naudingų maisto gaminimo patarimų – šeštadienį 9 val. atsinaujinusioje kulinarinėje laidoje „Virtuvės istorijos“.
„Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais 9 val. per TV3!