Kaip ir praėjusieji laidos svečiai, Fara Ilonai atskleis savo TOP 3 mėgstamiausius ingredientus.
Tiesa, šįkart Ilonai bus mestas tikras iššūkis, nes visi dainininko produktai yra išties labai aštrūs – ridikėliai, krienai ir aitrioji paprika! Koks patiekalas gims iš šių ingredientų?
Ilona sumąstys paruošti gardžius jautienos kukulius su rikotos sūriu ir pomidorų padažu.
Žinoma, patiekale bus panaudoti visi trys Faros išvardinti ingredientai! Tik ar jai pavyks nustebinti Aleksandrą, kai būtent kotletai yra firminis jo patiekalas?
„Ką jau tikrai moku, tai pagaminti gardžiausius kotletus. Esu tikras profesionalas“, – laidos vedėjai atskleis jis.
Taip pat dainininkas papasakos, kuo jį taip traukia aštrus maistas.
Pasak vyro, visi jo valgomi produktai turi turėti ryškų skonį ir kvapą.
„Nuo mažens nemėgstu saldumynų – nei jų skonio, nei kvapo. Labiausiai mėgstu tuos produktus, ypatingai daržoves ir prieskonius, kurie man truputėlį drasko gerklę. Tik tada aš pajaučiu tikrąjį maisto skonį“, – pasakos pašnekovas.
Atlikėjas netgi juokaus, kad krienus valgyti pradėjo nuo pat gimimo!
„Juokaudamas galiu sakyti, kad krienus pradėjau valgyti jau su mamos pienu – nuo pat kūdikystės. Prisimenu, kai vaikystėje pusryčiams dažniausiai valgydavau kiaušinienę, dešreles ar sumuštinius ir juos visus pagardindavau krienais. Jie visuomet privalėdavo būti šalia. Kalbant apie daržoves, vieniems gal patinka pomidorai, agurkėliai ar paprika, o man numeris vienas yra ridikėliai. Tiesa, aitrioji paprika taip pat ne išimtis. Pirmą kartą ją ragavau gastrolėse, Sakartvele. Pamenu, kaip atsikandau didelį kąsnį, o vėliau nė nežinojau, kur dėtis, ir kaip malšinti tą aštrumą“, – kalbės A. Ivanauskas-Fara.
Prisiminęs vaikystę, dainininkas papasakos ir apie savo mamą bei jos gamintus gardžiausius patiekalus.
„Kai buvau mažas, mano mama dažniausiai gamindavo kotletus, kurie būdavo išties neapsakomo skonio. Taip pat atsimenu ir jos darytus mažus koldūniukus. Ji juos ruošdavo savomis rankomis, todėl prie jų plušėdavo visą dieną. Svarbu tai, kad vietoje maltos mėsos, mama visą mėsą supjaustydavo ir pati sukapodavo, tad tai užtrukdavo išties labai ilgai. Dar iki šiol prisimenu, kaip ji manęs klausdavo, kiek koldūniukų norėsiu, o aš jai atsakydavau, kad 120 vienetų“, – juoksis Aleksandras.
Tiesa, nors virtuvė nesvetima ir Farai, dažniausiai namuose čia sukasi jo antroji pusė.
„Namie dažniau gamina žmona, nes man tiesiog trūksta laiko. Žinoma, ji taip pat nėra visada laisva, tačiau yra šiek tiek mažiau užsiėmusi nei aš. Tačiau aš pasistengiau, kad ji turėtų svajonių virtuvę, kur jai gaminti būtų visuomet malonu“, – kalbės nepagydoma liga, cukriniu diabetu, sergantis dainininkas dainininkas.
Daugiau apie tai skaitykite čia.
Kol Ilona ir Aleksandras ragaus savo gamintą patiekalą, kepsninių guru, virtuvės šefas Robertas Svetlauskas paruoš kai ką neįtikėtino – indiškas česnakines Naan duoneles, kurias patieks kartu su įvairiais paštetais ir marinuotomis daržovėmis.
Negirdėtos ir įtraukiančios istorijos, atviri pokalbiai apie maistą ir kulinarines patirtis bei daug gardžių receptų – šeštadieniais, „Virtuvės istorijose“, 10 val. per TV3.
ge negraziai