Visgi, svarbiausias baklažano privalumas tas, kad jame galime rasti daugybę organizmui naudingų medžiagų. Aminorūgštys, A, C, PP, B grupės vitaminai, kalcis, magnis, fosforas – šios ir dar daugelis kitų medžiagų slypi, atrodo, tokioje paprastoje daržovėje. Taip pat baklažanas mažina cukraus kiekį kraujyje bei yra itin nekaloringas. Taigi, siūlome savo šeimą nustebinti neįprasta vakariene gaminant baklažanus baklažanus, kurie be jokių abejonių susilauks šeimos narių pagyrų.
Kiekvienam šeimos nariui pagal skonį
Ši daržovė sveikatinga tiek kepant, tiek verdant ar troškinant. Visi paruošimo būdai gana greiti ir nereikalaujantys didelių pastangų. Visgi, šį kartą Jums siūlome orkaitėje keptus įdarytus baklažanus. Tikriausiai dauguma sutiktumėte, kad vaikai ne itin mėgsta sveikuoliškus daržovių patiekalus, o vyrams tai taip pat neatrodo gana rimtas ir sotus maistas.
Tačiau ruošiant įdarytus baklažanus šias problemas galima lengvai išspręsti, t.y. kiekvienam paruošti pagal jo skonį ir poreikius, taip neužgaištant daug laiko. Pavyzdžiui, vyrams aktualus sotus ir mėsiškas maistas, tad į masę, skirtą įdaryti baklažanui, galima įberti kumpio ar kitos mėgstamos mėsos, vaikai dažnai išrankūs daugumai daržovių, tad galima leisti jiems patiems išsirinkti įdaryto baklažano ingredientus.
Taigi, ruošiant įdarytus baklažanus geriausia pasitelkti savo fantaziją, rinktis ingredientus, kurie Jums yra skaniausi, kas Jūsų nuomone labiausiai dera ar, tiesiog, ką randate šaldytuve. Kaip pavyzdį pateikiame vieną iš daugelio variantų, kaip galima skaniai, greitai ir sveikai pasigaminti šia įdarytas daržoves.
Daržovėmis ir kumpeliu įdaryti baklažanai
Reikės (4 asmenims):
2 baklažanų;
5-6 pievagrybių;
1 svogūno;
1 paprikos;
2-3 morkų;
2 pomidorų;
Druskos, pipirų, aliejaus;
Mėgstamo kumpelio;
Sūrio.
Paruošimas:
1. Baklažanus pjauname išilgai per pusę ir išskobiame vidų. Stengiamės, kad baklažanų sienelės būtų panašaus storio. Išskobtus baklažanus galima juos šiek tiek patempti aliejumi ir apibarstyti druska. Kol paruošime masę baklažanams įdaryti, išskobtas daržoves dedame į orkaitę apkepti;
2. Smulkiai supjaustome svogūną, pomidorus, pievagrybius bei sutarkuojame morkas. Viską beriame į įkaitintą keptuvę truputį apkepinti;
3. Kubeliais supjaustome išskobtą baklažano vidų, kumpelį ir taip pat suberiame į tą pačią keptuvę;
4. Po 10-15min. iš orkaitės ištraukiame išskobtus baklažanus ir į juos sudedame keptuvėje paruoštą masę. Ant viršaus užbarstome tarkuoto sūrio ir vėl dedame kepti į orkaitę apie 10min. Ir štai itin paprasta, bet neįprasta vakarienė Jūsų šeimai pagaminta. Skanaus!