Nors rytas nėra mėgstamiausias žinomo vyro paros laikas, tačiau Naglis į nieką neiškeistų dviejų dalykų – rytinių pasivaikščiojimų su šunimi ir puodelio karštos kavos su pienu.
„Namuose esu atsakingas už antro patiekalo paruošimą. Mano paruošti vištienos sparneliai su medumi ir imbieru – visada pasakiški! O deserto... deserto gaminti nemoku...“ – nuoširdžiai prisipažins beprotiškai jūrą įsimylėjęs aistringas buriuotojas ir energingai imsis gaminti prancūzų virtuvės pasididžiavimo – vyšnių klafučio (cherry clafoutis). Puikiai pavykęs vyšnių desertas atvėrė duris Naglio ir laidos vedėjo Deivido Praspaliausko atviram pokalbiui.
Legendinėje regatoje aplink pasaulį dalyvavęs ir Horno ragą apiplaukęs N. Šulija, su pasimėgavimu pasakos istorijas apie Baltijos jūros gastronominius atradimus ir nuoširdų bendražygių siekį nustebinti kulinariniais gebėjimais.
„Gardu Gardu“ pusryčiai su D. Praspaliausku – tai kaskart naujas pusryčių receptas, vis kitas svečias ir visada intriguojančios smulkmenos. O ką gamino N. Šulija?
KEPTAS OŽKOS SŪRIS
• 2 riekelės ožkos sūrio
• Vienas kiaušinis
• 4 valgomieji šaukštai greito paruošimo sorų košės
• Aliejus kepimui
• Dvi kriaušės
• Šalotiniai svogūnai ir aviečių džemas
Ožkos sūrio riekeles 2 kartus paniruoti kiaušinio plakinyje ir greito paruošimo sorų košėje. Kepti keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus. Iškeptą sūrį patiekti su kriaušėmis ir svogūnų bei aviečių džemu.
VYŠNIŲ KLAFUTIS (Cherry Clafoutis)
• 50 g sviesto
• 100 g migdolų miltų
• 100 g cukraus pudros
• 2 kiaušinių
• 2 kiaušinių trynių
• 50 g grietinėlės
• Žiupsnelio druskos
• 200 g šaldytų vyšnių
• Šviežių vyšnių papuošimui
Inde išplakti kiaušinius, trynius ir grietinėlę. Suberti cukraus pudrą, pamaišyti. Tada suberti migdolų miltus ir viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Ištirpinti sviestą ir supilti į kiaušinių ir migdolų miltų masę, įberti druskos ir vėl viską gerai išmaišyti.
Į atskirą indą supilti dalį paruoštos masės, suberti šaldytas vyšnias ir užpilti likusia masės dalimi.
Kepti 180°C temperatūroje apie 13-15 min. Iškepusį desertą papuošti šviežiomis vyšniomis.
EGZOTIŠKAS GLOTNUTIS
• 70 g šaldytos bananų, pasiflorų, mango ir citrinų tyrės
• 30 g ananasų tyrės
• Vieno avokadas
• Mėtos šakelės
• Šlakelio vandens
Tyres supilti į plakimo indą. Nuluptą ir susmulkintą avokadą suberti į tyrių mišinį. Viską gerai išplakti elektriniu plaktuvu. Jei per tiršta, įpilti vandens. Išpilstyti į stiklines ir papuošti mėtos lapeliais. Štai ir gaivus vasariškas glotnutis, gausus vitaminais.
„Gardu Gardu“ – šeštadieniais 9.30 val. per TV3!