• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugsėjo 17-osios vakarą skanaus ir kokybiško maisto entuziastai susibūrė  paminėti pasaulinę kampaniją EKOLOGIŠKAS RUGSĖJIS, skirtą ekologiškų žmogui bei aplinkai draugiškų kasdienių pasirinkimų skatinimui. LIVIN – didžiausias ekologiškų ir sveikų produktų tinklas Baltijos šalyse – jau trečius metus mini šią kampaniją, kuri atsirado prieš 20 metų Didžiojoje Britanijoje ir vis aktyviau kasmet minima daugelyje pasaulio šalių. 

234

Rugsėjo 17-osios vakarą skanaus ir kokybiško maisto entuziastai susibūrė  paminėti pasaulinę kampaniją EKOLOGIŠKAS RUGSĖJIS, skirtą ekologiškų žmogui bei aplinkai draugiškų kasdienių pasirinkimų skatinimui. LIVIN – didžiausias ekologiškų ir sveikų produktų tinklas Baltijos šalyse – jau trečius metus mini šią kampaniją, kuri atsirado prieš 20 metų Didžiojoje Britanijoje ir vis aktyviau kasmet minima daugelyje pasaulio šalių. 

REKLAMA

Vakaro svečiai, tarp kurių buvo holistinės medicinos ir integruotos sveikatos specialistė Viktorija Macijauskienė, estetinės medicinos gydytoja Goda Randakevičiūtė, taip pat sertifikuota sveikatos mentorė Agneta Kleizienė, Neringa Zeleniūtė, Martynas Tyla, Aistė Kabašinskaitė, Mantas Katleris, Justina Gafarovaitė  ir kiti, šiltą rudens vakarą rinkosi į „Michelin“ gido rekomendacijas pelniusį restoraną „Fabrikėlis“.  

Egzotiški skoniai tik vienam vakarui  

Vilniečių ir sostinės svečių mylimame restorane svečių laukė didelis netikėtumas. Unikalia šiuolaikine Baltijos regiono virtuve garsėjantis „Fabrikėlis“ leidosi į avantiūrą ir išskirtinai vienam vakarui virtuvės duris atvėrė ekologiškiems produktams iš tolimosios Japonijos.

REKLAMA
REKLAMA

„Šis restoranas turi labai stiprią ir aiškią vertybinę liniją renkantis natūralius ir ekologiškus vietinių ūkininkų produktus, todėl tai itin rezonavo ir sutapo su LIVIN vizija suburti maisto, ekologijos, sveikatingumo entuziastus.

REKLAMA

Džiaugiamės, kad „Fabrikėlio“ šefas Ovidijus Orenta itin kūrybiškai pažvelgė į šventės temą, įvertino japoniškus produktus ir sukūrė fantastišką meniu, privertusį visko ragavusius maisto entuziastus aikčioti iš susižavėjimo ir planuoti čia dar kartą sugrįžti,“ – pasakojo LIVIN marketingo projektų vadovė Agnė Jakubonė.

Gal daugeliui bus netikėta, bet O. Orenta visuomet domėjosi Japonijos virtuve, o ruošiantis ekologiško rugsėjo šventei jam buvo labai įdomu išbandyti save tokiame amplua ir sukurti naują meniu su naujais japoniškais produktais.

REKLAMA
REKLAMA

„Šventės meniu šį kartą buvo arčiau Japonijos nei Lietuvos, nors didelę produktų dalį naudojome iš Lietuvos, tad gavosi lietuviški produktai įkvėpti Japonijos skonių. Su naujais komponentai dirbti buvo gana lengva, nes visų jų skoniai yra stiprūs ir įdomūs. Buvo išties malonu improvizuoti ir kurti kažką naujo,“ – pasakojo „Fabrikėlio“ įkūrėjai Povilas Verslovas ir Ovidijus Orenta. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vakarienės metu svečiai mėgavosi šefo komplimentais, trinta moliūgų sriuba su miso pasta, ekologišku šilkiniu tofu ir jūros dumbliais, menkė su kopūstais ir jūros dumbliais bei galybę svečių pagyrų gavusiu šokoladiniu brauniu su juodųjų sezamų sėklų tahini ledais.

„Įspūdžiai ragaujant visus „Fabrikėlio“ patiekalus – kosminiai! Iš ties stebina, kaip žmonės taip skaniai gali paruošti patiekalus su naujais gana neįprastais produktais... Visi be išimties vakaro patiekalai buvo tobulo skonio!“ – įspūdžiais dalinosi gydytoja G. Randakevičiūtė ir džiaugėsi „Fabrikėlio“ šefo atskleistu moliūgų sriubos receptu, kurį būtinai bandys namuose.  

REKLAMA

Ekologijos svarba renkantis rytietiškus produktus 

Ne paslaptis, kad Azijos virtuvės produktai – sojos padažas, tofu, miso pasta – įprastai gaminami papildant juos gausybe maisto priedų, konservantų, skonio stipriklių, kvapiklių, kurie ne tik prailgina jų galiojimo laiką, užgožia maistines savybes, bet ir kardinaliai pakeičia produkto skonį, nepalikdami unikalumo, autentikos. 

 „Clearspring“ gamintojas, kurio produktai dominavo šventinės vakarienės patiekaluose – vienas iš nedaugelio pavyzdžių, kuris ypatingą dėmesį skiria ne tik ekologiškumui, bet ir produktų autentiškumui.

REKLAMA

Pavyzdžiui: tradicinis sojų padažas TAMARI, pagamintas pagal tradicinį japonišką šeimos receptą iš lėtai kedro statinėse brandintų pilnų sojos pupelių, miso pastos gaminamos tik iš pilnų sojos pupelių ir ryžių, mažomis partijomis, kad išlaikyti nepriekaištingą kokybę.

Jos natūraliai fermentuojamos net 6 mėnesius medinėse kedro statinėse su unikalia koji fermentacijos kultūra, kai tuo metu įprastinės miso pastos fermentuojamos gerokai trumpesnį laiką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiekvienas šio gamintojo produktas turi ypatingą istoriją, autentiškumo dalelę, švarią sudėtį – be dirbtinių maisto priedų, pridėtinio cukraus, todėl mėgstami ir vertinami visame pasaulyje. 

Įneškite dalelę Japonijos autentikos į savo namus ir pasigaminti „Michelin“ restorano šefo sriubą, kuri puikiai tiks rudenį.  

MOLIŪGŲ SRIUBA SU MISO IR ŠILKINIU TOFU 

6porc. 

REIKĖS: 

1 vidutinio dydžio sviestinio moliūgo (arba bet kuri kita panašaus dydžio veislė) 

REKLAMA

1 svogūno, supjaustyto dideliais gabalėliais 

1 česnako galvos (nupjaukite viršų) 

1 rozmarino šakelės 

1 čiobrelio šakelės 

2 v.š. sviesto 

2 v.š. skrudintų sezamų aliejaus 

2 v.š. ekologiškos šviesios miso pastos 

400 ml daržovių sultinio + 400 ml vandens 

300 g  „Clearspring“ šilkinio tofu pjaustyto kubeliais 

100 ml  kokosų kremo 

Žiupsnelio nori dribsnių (nori sprinkle) 

Gaminimo eiga 

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C 

Nulupkite moliūgą ir supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais. 

Į kepimo skardą sudėkite moliūgo gabalėlius, svogūną, česnaką, čiobrelius ir rozmariną. Gausiai apšlakstykite sezamų  aliejumi ir pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite 1 valandą arba kol daržovės suminkštės ir šiek tiek apskrus. 

REKLAMA

Puode ištirpinkite sviestą. Sudėkite keptas daržoves,  supilkite sultinį, vandenį ir įdėkite 2 šaukštus miso pastos. Viską gerai išmaišykite. 

Perkelkite sriubą į trintuvą (tinka ir rankinis trintuvas) ir plakite, kol sriuba bus graži ir vientisa.   

Įpilkite 100ml kokosų kremo, gerai išmaišykite. Čia galite reguliuoti sriubos konsistenciją, jei norite skystesnės įpilkite daugiau sultinio ir pagardinkite pagal skonį.  

Sriubą papuoškite šlakeliu kokosų pieno, keletu kubelių šilkinio tofu ir užbarstykite nori dribsnių. 

kas tas katleris? neteko apie toki girdet.kuo jis uzsiima?
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų