Šį šeštadienį kulinarinio projekto žiūrovų laukia dar viena azartiška kova, tarp geriausio šefo titulą iškovoti siekiančių dalyvių: Julijos Vosylės, Liutauro Čepracko ir Dainiaus Špakausko.
Skaičiuojant praėjusiose laidose jau surinktus taškus, vyrai pirmauja. Tačiau Julija nenukabina nosies – žinoma tinklaraštininkė tikisi, kad iki finalo varžovus ne tik spės pasivyti, bet ir juos aplenks.
„Liūdna būti paskutinėje vietoje, bet žiūrėsime, kaip bus toliau. Labai reikia tų balų – laikau sukryžiavusi pirštus, nes aš nepasiduosiu. Juk reikia parodyti, ką sugeba „Kitchen Julie“! O ji tikrai sugeba“, – savo jėgomis neabejos šefė.
Tokioje įtemptoje trikovėje, kurioje kiekvienas balas gali nulemti rezultatą, nevalia klysti. Šįkart trims šefams teks pagaminti geriausius užkandžius, tad Julija pasirinks ruošti vištienos petelius su Buffalo padažu ir daržovių garnyru.

Maisto tinklaraštininkė Vosylė – apie klaidą, sugadinusią patiekalą
O begamindama, ji prisimins kadaise namuose netyčia padarytą klaidą. Todėl šįkart, filmavimo studija virtusioje „Žalgirio“ fanų namų virtuvėje, ji produktus rinksis itin atidžiai. Juk svarbiausia nesugadinti patiekalo!
„Vištienos petelius maišysiu su kepimo milteliais, nes jie ištrauks drėgmę ir suteiks traškumo. Tik jokiais būdais nenaudokite kepimo sodos! Čia svarbu nesuklysti, nes skonis bus baisus. Aš kartą namuose esu tai netyčia sumaišiusi, kadangi ir kepimo milteliai, ir soda buvo tokiame pat indelyje. Nedarykite šios klaidos, nes sugadinsite maistą“, – patarimu dalinsis Julija.
Tiesa, nė viena kulinarinė šeštadienio laida dar nepraėjo be papildomų iššūkių. Todėl šįkart, siekiant apsunkinti patiekalų gamybos sąlygas, iš dalyvių bus atimti visi įrankiai, kuriuos jiems būdavo galima atsivežti anksčiau.
Bet, nepaisant prarastų aštrių peilių bei to, kad laidos vedėja Nijolė Pareigytė-Rukaitienė suvalgys Julijos patiekalui reikalingus marinuotus agurkėlius, maisto tinklaraštininkė vis vien džiaugsis galutiniu rezultatu. O kartu ragins žiūrovus tokį patiekalą pasigaminti namuose.
„Esu patenkinta rezultatu – skonis pasakiškas! Todėl, net jeigu šio patiekalo neįvertins taip gerai, kaip aš tikiuosi, žinau, kad padariau viską maksimaliai gerai. Tikrai nebus gėda. Tai – patiekalas, kurį kur nors užsislėpus, verta turėti savo receptų kišenėje. Ir išsitraukti krepšinio rungtynių metu“, – teigs Julija.
Koks yra skaniausių aštrių vištienos petelių receptas, ką gamins kiti šefai ir ar Julijai pavyks kulinarinėje kovoje išsiveržti į priekį – atsakymai jau šiandien.
„IKI šefų kovos“ – azarto kupinas kulinarinis projektas, kuriame trys garsūs šefai – Julija Steponavičiūtė-Vosylė, Liutauras Čeprackas ir Dainius Špakauskas – stoja į kovą dėl geriausiojo titulo, patiekalus gamindami ne prabangių restoranų vertintojams, o paprastiems žmonėms jų pačių namuose – iš to, ką randa spintelėse ir to, ką su turimu biudžetu galima nusipirkti parduotuvėje.
„IKI šefų kovos“ – šeštadieniais, 17.30 val., per TV3 televiziją.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!