• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas naujausiame tinklalaidės „Estetikos stalas“ epizode pasakoja apie tai, ką jam reiškė laukti pirmųjų Lietuvoje „Michelin“ žvaigždučių. Jis atskleidė, jog sprendimo dienos laukė vartodamas raminamuosius vaistus.

Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas naujausiame tinklalaidės „Estetikos stalas“ epizode pasakoja apie tai, ką jam reiškė laukti pirmųjų Lietuvoje „Michelin“ žvaigždučių. Jis atskleidė, jog sprendimo dienos laukė vartodamas raminamuosius vaistus.

REKLAMA

„Tai vis dėlto yra daugybės metų triūso rezultatas“,  –  sako L. Čeprackas. 

Jis priminė, jog buvo pirmasis Lietuvoje, pradėjęs rengti degustacines vakarienes ir prisipažino pačioje pradžioje tai daręs nuomojame bute, be jokių iškabų ir reklamų. 

Degustacinių vakarienių kūrimą jis prilygina meno kūriniui, kuriame pasakojama istorija, sukuriamos emocijos. 

„Ir vis dėlto man svarbiau ne nuostaba, o skanus, kokybiškas maistas. Žinau daug restoranų, tarp kurių yra ir „Michelin“ žvaigždutes turinčių, kur išeini nustebęs, bet ne skaniai pavalgęs“, – šypsosi žinomas virtuvės šefas.

REKLAMA
REKLAMA

Jo nuomone, pats blogiausias įvertinimas, kurį galima išgirsti iš kliento yra tai, jog jam buvo įdomu. 

Interviu L. Čeprackas pasakoja, kaip kuria estetinius patyrimus restorane ne tik ant stalo patiekdamas įspūdingus patiekalus, bet ir pasitelkdamas kitus elementus – lėkštes, stalo įrankius, sėdimuosius baldus, ant sienų kabančius meno kūrinius, apšvietimą, triukšmo valdymą erdvėje.

REKLAMA

Pašnekovo teigimu, fine dining restoranus būtų galima vadinti patyrimų restoranais. 

Tinklalaidėje taip pat kalbama apie virtuvėje dirbančių žmonių emocinę sveikatą ir kaip L. Čeprackas rūpinasi, jog jo darbuotojai jaustųsi gerai ir būtų motyvuoti dirbti.

„Nemėgstu pats būti kontroliuojamas ir nemėgstu kontroliuoti. Geriausia gyventi tokioje terpėje, kurioje kiekvienas jaučiame asmeninę atsakomybę. Jei žmonės nenorėtų dirbti restorane, mes tiesiog imtume byrėti“, – teigia pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA

Tinklalaidė „Estetikos stalas“ – tai pokalbiai su estetikos mūsų šalyje kūrėjais iš įvairių, dažnai netikėtų perspektyvų.

Ši tinklalaidė yra naujos „Femina Bona“ krypties „Estetikos someljė“ edukacinė iniciatyva. Jos tikslas – lavinti visuomenės estetinį skonį, tyrinėti naujas estetinės kultūros išraiškas ir tai, kas kuria giliausius gyvenimo pojūčius. 

Naujausią laidą rasite čia:

Michelin zvaigzdeles
Michelin zvaigzdeles
Eilinis verslininkų sugalvotas triukas - kvailinti pirkėjus.
Ostapas Benderis(12 kėdžių) gerai pasakė -nedarykit iš valgio kulto.
Galėtum savo nakolkių nedemonstruoti, apsiskusti, susišukuoti, kai dirbi su maistu.
rankos atrodo nešvarios, antisanitariško
rankos atrodo nešvarios, antisanitariško
prisidaręs tatuiruočių, prisileidęs nuodų į savo kūną, kalba apie kokybišką maistą. Jo rankos atrodo nešvarios, antisanitariškos
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų