Praėjusią savaitę patys Austrijoje lietuvius priėmę, šįkart Angelika ir Martynas kels sparnus į šiltąją Graikiją. Čia, Lefkados saloje, jau daugybę metų gyvena Neringa Raguckaitė-Gazi.
Baigusi mokslus Kaune, Neringa netrukus išvažiavo padirbėti į Graikiją, Lefkados salą. Vos po mėnesio, praleisto svetur, moteris susipažino su būsimu savo vyru Aristomeniu, o po pusantrų metų, ant vieno aukščiausio saloje esančio kalno, Pranašo Elijo bažnytėlėje, jie iškėlė vestuves. Laidos svečiai išvys, kur vyko jų tuoktuvių ceremonija!
„Manau, kad ta nepaaiškinama trauka buvo likimas. Viskas įvyko labai greitai, nors dažniausiai graikai susižada arba draugauja labai daug metų... O mes susituokėme po pusantrų metų nuo pažinties“, – sakys ji.
Kokios graiko vyro savybės moteriai patinka labiausiai? „Labai žaviuosi, kad jis yra tikras auksarankis. Niekada negalėčiau būti su vyru, kuris yra tinginys ir negali įkalti į sieną vinies. O čia padaro viską, ko paprašau“, – sakys Neringa, tačiau pridės, kad jos mylimasis taip pat yra ir labai stipraus temperamento.
Šiandien Neringa Graikijoje negalėtų būti laimingesnė. Šeima augina dvi dukras, o taip pat yra kavinės ir nedidelės parduotuvėlės savininkai. Taip pat Neringa dirba administratore vienoje prabangioje viloje, kur prižiūri čia augančius augalus. Į šią vilą moteris apsilankyti pakvies ir savo svečius iš Austrijos.
Įdomu tai, kad būtent iš šios vilos atsiveria įspūdingas vaizdas į kitas Lefkados teritorijoje esančias saleles. Kaip pasakos Neringa, šias vietas pamilusios yra ir garsenybės. Anot moters, čia lankėsi net Beyonce bei Madonna!
„Lietuvis pas lietuvį“ žiūrovai jau ne kartą matė keliones po Graikiją ir jos salas, tačiau dar nė vienas šeimininkas savo svečiams nepristatė tokio tradicinio patiekalo, kokį savo svečiams paruoš Neringa. Moteris Angelikai ir Martynui pagamins ypatingą patiekalą su Lefkados saloje užaugintais lęšiais. Pastarieji pripažįstami vienais geriausių ne tik Graikijoje, bet ir visame pasaulyje.
Tiesa, net šių lęšių kaina gali išmušti iš vėžių – vienas kilogramas kainuoja keliasdešimt eurų! „Valgysime tradicinį maistą – ne tokį, koks randamas tavernose. Pastarosiose būtų sunku surasti lęšių arba avinžirnių. O be to, vasaros laiku mes niekuomet nevakarieniaujame normaliu laiku – valgome tik pabaigę darbą. Vasara ir žiema čia skiriasi tarsi diena ir naktis. Tik žiemos metu turime ritmą, kada pietausime, vakarieniausime. O vasarą – kada gali, tada ir užkandi“, – pasakos Neringa.
Kaip paruošti tokį patiekalą iš lęšių namuose? Ar jis patiks svečiams? Kaip jie įvertins kitas Lefkados saloje patirtas pramogas?
Visi atsakymai – jau šiandien, laidoje „Lietuvis pas lietuvį“, 17.20 val. per TV3!