• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Traškūs, plonyčiai blyneliai tiks tiek vaikams, tiek sočiai vakarienei.

Jums reikės:


  • 100 ml aliejaus

  • 1 šaukštas cukraus

  • 1 šaukštelis druskos

  • 250 ml kefyro

  • 1 kiaušinis

  • 2 šaukštai kmynų

  • 3 šaukšteliai krienų

  • 300 gr lašinukų

  • 8 šaukštai majonezo

  • 250 gr miltų

  • 5 šaukštai pomidorų padažo

  • 600 ml raugintų kopūstų

  • 700 ml vandens

  • 1 sauja žalumynų


Paruošimas

REKLAMA
REKLAMA

Tešlos paruošimas.

Kiaušinį su žiupsneliu druskos ir cukraus išplakti, įpilti 250 ml kefyro, 350 ml vandens, 0,5 stiklinės aliejaus, 300 g miltų ir viską išplakti iki vientisos masės. Tada supilti dar 250 ml vandens ir dar kartą išplakti. Tešla turi gautis skysta. Palikti tešlą „susigulėti“ mažiausiai 1 valandai.

REKLAMA

Keptuvę neprisvylančiu dugnu ištepti aliejumi (gana patogu – pamirkytu aliejuje popieriniu rankšluostuku arba šluotele), kepti plonus blynelius. Iškeptus sudėti vieną ant kito. Kad nesukietėtų, blynelius galima apdengti maistine plėvele. Iš nurodyto kiekio produktų išeina apie 18 blynų (na, čia priklauso nuo sugebėjimo juos iškepti:) )

REKLAMA
REKLAMA

Įdaro paruošimas.

Lašinukus ir svogūnus supjaustyti kubeliais, pakepinti keptuvėje, kol šiek tiek apskrus, įdėti 2 v.š. kmynų, dar apie 1 min pakepinti. Raugintus kopūstus šiek tiek pasmulkinti, sudėti į puodą kartu su spirgučiais ir svogūnais, įdėti 1 v.š. cukraus, įpilti 0,5 stiklinės vandens. Troškinti apie 15 min. ant mažos ugnies.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įdarą dėti ant blynelio vidurio ir sulankstyti kaip „vokelį“. Apkepti keptuvėje, įpylus aliejaus (ar sviesto).

Padažo gamyba.

8 v.š. majonezo, 5 v.š. natūralaus pomidorų padažo, 3 a.š. krienų sumaišyti, apibarstyti šviežiais žalumynais (pipirne, raudonėliais, svogūnų laiškais ar pan.).

Blynelius galima valgyti ir karštus, ir šaltus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų