• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasakiškas moliūgų parkas su įspūdinga eglute iš daržo gėrybių, gėlių suknelės, gardžiausi lietuviški patiekalai ir desertai, uždegantys šokiai bei dainos – visu tuo svečius ragino mėgautis dvidešimt penkių metų jubiliejų minintis restoranas „Bernelių užeiga“.  

93

Pasakiškas moliūgų parkas su įspūdinga eglute iš daržo gėrybių, gėlių suknelės, gardžiausi lietuviški patiekalai ir desertai, uždegantys šokiai bei dainos – visu tuo svečius ragino mėgautis dvidešimt penkių metų jubiliejų minintis restoranas „Bernelių užeiga“.  

REKLAMA

Legendinės vietos, į kurios meniu įtraukta daugybė autentiškų, paveldo ženklu pažymėtų kulinarinių šedevrų, aplinką garbingos sukakties proga išpuošė daugkartinis Lietuvos rekordininkas, floristas Modestas Vasiliauskas. 

Tam jis panaudojo tonas pakaunės ūkyje užaugintų moliūgų, rašoma pranešime spaudai.  

Dekoracijų autorius šypsosi – restorano teritorijoje Kaune, Šilainiuose jis įkurdino ir pirmąją šio sezono eglutę. M. Vasiliauskas tikisi, jog aukšta žaliaskarė pasitiks pagrindines šių metų šventes akis džiugindama natūraliomis gamtos spalvomis.  

REKLAMA
REKLAMA

Iškilmingam vakarui floristas sukūrė ir gėlių sukneles, taip pareikšdamas, jog žydintys žiedai turėtų būti visų švenčių palydovai.  

REKLAMA

Be žymiojo floristo, „Bernelių užeigos“ įkūrėjus su jubilliejumi sveikino Kauno ceremonmeisteris Kęstutis Ignatavičius, solistė Monika Falcon, Babtyno dvaro šeimininkas Mindaugas Šventoraitis, dainininkė Giulija, broliai Normundas ir Nauris Maciai, dainininkas Mindaugas Mickevičius – Mino, teisininkė ir žinoma šokėja Rasa Židonytė, mikropigmentacijos meistrė Juana Balkevičienė, solistė Indrė Ignatavičiūtė, Lietuvos techninio sporto federacijų asociacijos prezidentas Karolis Ramoška, tapytoja ir visažistė Gintė Ramutytė, dainininkas Ramūnas Grybauskas su žmona Sonata, plaukų stilistas Karolis Murauskas, dainininkė Aušrinė Gerikienė – Tikroji išdykėlė, renginių vedėjas Dainius Martinaitis, medalių kūrėja Irina My My, drabužių dizainerė Indrė Masilionytė – Koženiauskienė, „Lietuvos ponia“ Beta Rumšienė su dukra Gintare. 

REKLAMA
REKLAMA

Visi šventės dalyviai patikino esą tikrų tikriausi lietuviškos virtuvės gerbėjai. 

„Ji – mūsų kraujyje“, – neabejoja K.Murauskas, kartais namuose šeimynykščiams pagaminantis kugelį su vištiena. 

Žinomas vyras taip pat yra cepelinų gerbėjas, besirenkantis juos skanauti tuose restoranuose, kurie patiekalą ruošia tradiciniu būdu – iš rankomis pagaminto tarkio.  

K.Murauską visada suviliosi ir namuose keptais vėdarais.  

R.Židonytė ir K. Ramoška dažniausiai valgius ruošia patys. Vienintelė naujovių gerbėja šeimoje yra būtent Rasa. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„O Karolis renkasi mėsytę, daržoves. Lietuviška virtuvė mums labai svarbi, tik  nė vienas nevalgome kiaulienos“, – priduria pašnekovė. 

Mūsų šalies patiekalus puikiai pažįsta broliai latviai Maciai. Normundas ir Nauris yra ne tik ištikimi krepšinio, bet ir cepelinų gerbėjai.  Lietuvoje jau ne vienerius metus gyvenantys dvyniai sako kol kas ruošti tradicinių skanėstų nemoka, todėl dažnai užsuka į netoli nuo namų Kauno senamietyje esančią pirmąją „Bernelių užeiga“.  

REKLAMA

Dainininkai Mino ir Tikroji išdykėlė pasisakė esą daugiausiai jubiliejų mininčio tinklo restoranų aplankiusiųjų, nes juose tenka koncertuoti ne tik Lietuvoje, bet ir Didžiojoje Britanijoje.  

Rengnių vedėjo D. Martinaičio teigimu, „Bernelių užeiga“ yra vieta, kurioje gimsta autentiški lietuviškos virtuvės patiekalai: čia susipina lietuviškos virtuvės tradicijos ir europietiškos virtuvės eksperimentai, o itin gausus meniu leis išsirinkti tinkamą patiekalą net ir pačiam išrankiausiam. Anot jo, legendiniu jau tapęs restoranų tinklas savo veikla atspindi per šimtmečius sukauptą tradicinę patirtį, vaišių papročius ir kultūrą. 

REKLAMA

„O jūs ragavote jų gaminamų spurgų, žagarėlių, tortų?“, – desertams liaupsių negailėjo žinomas vyras.  

Jam didžiulį įspūdį daro ir tautinio paveldo sertifikatą turintys, autentiški 43 valgiaraštyje esantys patiekalai. 

„Maistas yra tai, per ką galime pažinti kraštą. Gaila, kad šventėje dėl ligos negalėjo dalyvauti restorano įkvėpėjas Algirdas Mažeika, bet turbūt daug kas žino, jog jis – tikroji idėjos siela, pasirūpinusi kiekviena detale – nuo meniu iki interjero“, – sako D. Martinaitis.  

Jei tektų perskaityti TIK sakinį - "..iš rankomis pagaminto tarkio.." ar žmogus suprastų apie ką čia rašoma? Iš didelio rašto... Liūdna ir net gėda skaityt. Cepelinai buvo, yra ir bus iš Tarkuotų bulvių (kartais iš virtų!), kurias sutarkuoja rankomis arba buitiniu prietaisu.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų