„Lietuvos kulinarijos kultūroje labai trūksta išradingų receptų, nematytų ir negirdėtų patiekalų, lengvai pagaminamų pietų ar draugų kompanijai neragautos, neįprastos vakarienės receptų. Mūsų laidoje bus galima išvysti dar niekur nematytų barbekiu receptų, įvairiausių patiekalų, kulinarinių paslapčių ir aštrių šefų pasisakymų. Vienas iš svarbiausių ir žaviausių laidos niuansų yra tai, kad viskas vyksta lauke, miško viduryje, medžių apsuptyje“, – apie laidą pasakoja prodiuseris ir vienas iš jos vedėjų Vylius Blauzdavičius.
Vylius mėgsta improvizuoti, nesuderinamus maisto produktus paversti be galo skaniu patiekalu. Savo kulinarinius sugebėjimus pateikia remdamasis gyvenimiška patirtimi. Vylius ne tik yra savamokslis kulinaras, bet ir turi savo prieskonių liniją „Viking the Chef“.
Vyliui laidoje talkins jaunas profesionalus šefas Gabrielius Račys. Gabrielius metė perspektyvų darbą Londone ir grįžo į Lietuvą, tikėdamasis gimtinėje įgyti pripažinimą ir puikaus kulinaro vardą. Gabrielius yra tas žmogus, kuris dėl kulinarijos pasiryžęs nueiti ilgą ir sunkų kelią, kuris trokšta pasidalinti savo išmone ir patirtimi.
To dar nebuvo – savamokslis ir profesionalus virėjas spaudžia vienas kitam ranką ir susiburia į komandą „Šefai Vikingai“. Vyrai kartu leisis į kulinarijos atradimų kelionę, išbandys įvairias kavines ir restoranus visoje Lietuvoje ir atskleis ne vieną maisto gaminimo gudrybę. Be jokių skrupulų vertins, kritikuos ir atvirai pasakos savo įspūdžius.
Pirmojoje laidoje „Šefai vikingai“ aplankys neįprastu valgiaraščiu garsėjantį Šiaulių barą „Cask 215“, išbadys jo patiekalus ir atskleis savo potyrius. Išgirsite jų nuomonę apie vietą, sukurtą atmosferą, dizainą, o svarbiausia, patiekalų skonį bei jų išvaizdą. Išragavę visus patiekalus, kuriais baras labiausiai didžiuojasi, Vylius su Gabrieliumi pasidalins ir savo kulinarinėmis žiniomis. Neįprastoje aplinkoje, po atviru dangumi, žalumos apsuptyje, jie šoks į prijuostes ir gamins savo patiekalą – ypatingąjį čili troškinį.
Kulinarijos laida „Šefai vikingai“ – sekmadieniais 9.30 val. per TV3.