„Sausainiai keptuvėje? Bandelės, keptos ant grotelių? Viskas įmanoma! Šį šeštadienį atidarysime grilio sezoną ir gryname ore gaminsime ne tik sotų kaimišką jautienos troškinį su krapų bandelėmis, bet ir kepsime sausainius tiesiog keptuvėje! Beje, visus patiekalus lengvai pasigaminsite ir savo namų orkaitėje“, – žada K. Starkienė.
Skamba intriguojančiai? Tuomet receptą išbandykite patys!
Sausainiai su šokolado gabalėliais kepti keptuvėje
Sausainiams reikės:
200 g sviesto;
150 g rudojo cukraus;
150 g cukraus;
2 kiaušinių;
300 g miltų;
Šokolado gabalėlių;
Pirmiausiai sviestą ištirpdykite keptuvėje, tinkančioje naudoti kepsninėje ar orkaitėje. Atskirame inde įmuškite kiaušinius į cukrų ir gerai išmaišykite. Tuomet į šį indą supilkite ištirpintą sviestą ir dar kartą viską išmaišykite. Ten pat suberkite miltus ir užmaišykite tešlą. Sausainių tešlą sudėkite į keptuvę, kurioje buvo tirpinamas sviestas, išlyginkite paviršių, pabarstykite juodojo šokolado gabalėliais ir kepkite kepsninėje su deflektoriumi, įkaitintoje iki 180 C temperatūros. Tiesa, šiuos sausainius taip pat galite išsikepti ir orkaitėje!
Koks slaptas ingredientas troškiniui suteikia ypatingą skonį? Kaip nesusitepus rankų mėsą apvolioti miltuose? Visa tai – jau šį šeštadienį.
Laida „Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3!