Pirmąkart su virškinimo problemomis Bethany susidūrė būdama 15 metų: „Aš turėjau kur kas rimtesnių problemų, nei viduriavimas, pilvo pūtimas ar jo skausmai – viskas, ką suvalgydavau, iškart pasišalindavo iš mano organizmo, aš negalėjau įsisavinti maistinių medžiagų“, – rašė mergina.
Anksčiau vadovavusi veganiškos mėsos „Vege USA“ gamybos įmonės marketingo skyriui, moters sveikatos problemos privertė ją atsisakyti šio darbo, kadangi jis reikalavo labai daug energijos, ko Bethany negalėjo pasiūlyti.
Tačiau tai nebuvo vienintelė nelaimė merginos gyvenime – tik išėjusi iš darbo ji išgyveno skyrybas su vyru: „Man prasidėjo depresija – neturėjau nei darbo, nei mylimo žmogaus šalia, o mano sveikata pakibo ant plauko, galėjau mirti būdama 25-erių“, – savo istorija dalijosi B. Ugarte.
Kadangi ja gydytojai nebetikėjo ir negalvojo, kad ją galima išgydyti, Bethany kreipėsi į holistinės medicinos specialistus, su kuriais dirbdama pastaruosius kelis metus ji sugebėjo šiek tiek prislopinti ligą.
„Vos tik susirgus, ėmiau lankytis pas holistinės medicinos ekspertą, kuris privertė mane susiimti ir po 9 mėnesių aš jau buvau visai kitas žmogus. Mano virškinimas buvo išgydytas, vėl galėjau virškinti ir pasisavinti maistines medžiagas“, – sakė moteris.
Maisto racionas
Šiuo metu moteris laikosi specialios mitybos: jos racione neliko glitimo savo sudėtyje turinčių produktų ir jo gaminių, riešutų, rafinuotų cukrų bei dirbtinių saldiklių. Bethany atskleidė, jog norint išvengti pablogėjimo, ji stengiasi kuo geriau pasirūpinti savo skrandžiu ir visa virškinimo sistema.
Moteris rekomenduoja vartoti kuo daugiau šviežio maisto bei vengti visko, kas buvo apdirbta: „Jei norite duonos, patys jos pasigaminkite. Jei norite pieno – pasidarykite! Žinau, kad tai skamba šiek tiek ekstremaliai, tačiau tai yra būtina, norint turėti sveiką kūną, kadangi konservantai mums labai kenkia, – pasakojo ji.
Bethany taip pat stengiasi nevartoti šviežių daržovių, kadangi organizmui jas tampa sunkiau suvirškinti. Ji taip pat iš savo mitybos pašalino pieno produktus, išskyrus paprastą graikišką jogurtą ir kefyrą, kadangi jame yra fermentų, labai naudingų skrandžiui ir visam žarnynui.
Kaulų sultinys yra dar vienas maisto produktas, kuris yra būtinas Bethany mityboje, kadangi jame yra želatinos ir kolageno, kuriuos lengva virškinti ir kurie aprūpiną organizmą baltymais.
Moteris taip pat pridūrė, kad maisto pavertimas į tyrę jai padeda išspręsti visas virškinimo problemas, be to, ji pataria vengti kelių sveikais laikomų dalykų, tokių kaip probiotikai ir dirbtiniai saldikliai.
Kasdien Bethany vartoja L-glutaminą, kuris padeda atkurti jos skrandžio sieneles, bei prieš kiekvieną patiekalą suvalgo po šaukštą natūralaus medaus, stimuliuojančio virškinamųjų sulčių išsiskyrimą ir paruošiančių skrandį jo laukiančiam darbui.
Svarbiausias patarimas? Vengti streso.
„Visada nerimavau dėl pilvo ir juntamo skausmo, galvojau, kas gali sukelti pablogėjimą, tačiau stresas tik dar labiau viskam kenkė. Kasdien bent 30 minučių skirkite meditacijai ar kitiems jums atsipalaiduoti padedantiems pomėgiams“, – teigė ji.