Jūs nustebsite, koks maistas keliauja į konteinerius. Robo šaldytuvas grūste prigrūstas šviežių vaisių, daržovių ir netgi sumuštinių maždaug už 200 JAV dolerių. Ir už visas šias gėrybes jis nemokėjo nė cento. Viskas, ką jam tenka padaryti – pasirausti už prekybos centrų esančiuose konteineriuose.
Jis, galima sakyti, parodė visai kitą valgymo iš konteinerių pusę. Robas sukūrė 21 patiekalo konteinerių maisto gurmanams meniu norėdamas parodyti šaliai jos maisto vartojimo trūkumus ir įkvėpti žmones prisidėti prie sprendimų. Žinoma, R. Greenfieldas jokiu būdu nemoko pradėti misti iš konteinerių, o kiekvieną ragina susirūpinti, kad maistas ten nepatektų.
Nacionalinės išteklių gynimo tarnybos duomenimis, amerikiečiai per metus išmeta maisto maždaug už 165 milijonus JAV dolerių. Kaip teigia R. Greenfieldas, JAV pagamina dukart daugiau maisto nei reikia visai šalies populiacijai išmaitinti. Kaip išeitį Robas siūlo maisto neišmesti, o jį aukoti San Diego gelbėjimo misijai ar maisto bankui.
Robas savo patirtimi pasidalijo trumpame filmuke „Nardymas konteineriuose su Robu Greenfieldu“. Jame rodoma, kaip vyriškis iš konteinerio prisirenka pilnus maišelius bulvių, žalumynų, vaisių, vandens buteliuose, kiaušinių, miltų, sūrio ir dar visokių kitokių gėrybių. Jis nemano, kad maistas praėjus vienai ar dviems dienoms nuo nurodytos produkto galiojimo datos yra žalingas.
Išlaikęs savaitės išbandymą, R. Greenfieldas visus norinčius pakvietė dalyvauti konteinerių vakarėlyje jo namuose. Reikia tikėtis, apsinuodijusių patiektu maistu nebuvo.