• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sužvarbusiems nuo rudens darganos ir vėjo puodelis arbatos, kavos ar pieno ne tik sušildys, bet ir praskaidrins nuotaiką. Tad siūlome keletą karštų gėrimų su įvairiais priedais receptų.

REKLAMA
REKLAMA

Karšta kakava su prieskoniais

Į puodelį verdančio vandens įdėkite kupiną šaukštelį kakavos, pusę šaukštelio cinamono, pusę šaukštelio imbiero, įpilkite šaukštelį šalto vandens, keletą lašų citrinos sulčių, įberkite žiupsnelį ciberžolės ir pavirkite 2-3 minutes. Galima pasaldinti šaukšteliu medaus.

REKLAMA

Aromatinga kava

Puodelyje užvirkite pusę litro vandens, įberkite žiupsnelį cinamono, kardamono (galima įdėti muskato riešutą, gvazdikėlių, aitriųjų pipirų pagal skonį). Įberkite truputį druskos arba įpilkite šaukštelį šalto vandens ir įmeskite truputį tarkuotos citrinos žievelės. Pavirkite 2-3 minutes ir įberkite 2 šaukštelius maltos kavos (pagal skonį galite įberti ir daugiau). Dar pavirkite 2-3 minutes ant mažos ugnies (stebėkite, kad neišbėgtų). Galima užbalinti ir pasaldinti medumi.

REKLAMA
REKLAMA

Kava kitaip

Įprastą kavos skonį pakeis truputis tarkuoto šokolado. Į popietės kavą galima įpilti šlakelį vyšnių likerio ar kokio nors sirupo - vanilinio ar mėtinio.

Šaknelių arbata

Arbatinuką pastatykite virš degančios žvakės ir sudėkite į jį šiuos ingredientus:

pusę šaukštelio kakavos, žiupsnelį cinamono, žiupsnelį vanilės, 1 gvazdikėlį, šaukštelį smulkiai supjaustyto imbiero, sutrintų kardamono sėklyčių, mažą žiupsnelį druskos, šaukštelį vaisinės arbatos ar truputį citrinos sulčių. Viską užpilkite litru verdančio vandens, sumaišykite ir palaikykite keletą minučių. Arbatą galima nukošti ir per keletą valandų dar kelis sykius užplikyti. Pagardinkite cukrumi ir užbalinkite grietinėle.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Arbata su prieskoniais

Nekupiną šaukštelį džiovintų čiobrelių, žiupsnelį paprastosios rudmenės šaknies, 1/4 šaukštelio anyžių, 1/2 šaukštelio cinamono, 1/4 šaukštelio imbiero užpilkite 1,5-2 litrais verdančio vandens ir pavirkite 3-5 minutes.

Datulių arbata

Į 1,5 litro verdančio vandens įdėkite šaukštelį paprastosios rudmenės, 5-6 džiovintas datules, 1/4 šaukštelio cinamono, 1/4 šaukštelio imbiero ir pavirkite 5 minutes. Ši arbata idealiai tinka šaltą rudens ar žiemos dieną.

Karštas pienas

Pieno skonį taip pat galima pakeisti jame pavirus vanilės lazdelę. Nukėlus nuo ugnies, pagardinkite trupučiu medaus ar medaus su imbieru. Toks pieno gėrimas tinka peršalus. Į pieną galima įpilti šlakelį vaisių sirupo, įberti žiupsnelį cinamono.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų