Pasirodo, senovėje žmonės, kaip išaiškino mokslininkai, maitinosi išskirtinai vaisiais. Todėl mūsų organizmas pritaikytas vaisių vartojimui. Tačiau, ne visi žino, kaip juos teisingai vartoti, norint gauti maksimalią naudą.
Sutikite, mes esame įpratę valgyti vaisius desertui ir po valgio gerti vaisių sultis, net neįtardami, jog tokiu būdu mes kenkiame patys sau.
Vaisiai, suvartoti po pagrindinio maisto, „liečiasi“ su juo ir pradeda rūgti. Todėl patariama po valgio padaryti pertrauką ( 2 - 4 valandų), priklausomai nuo to, ką Jūs suvalgėte. Jei tai buvo šviežių daržovių salotos su žalumynais artroškintos daržovės, tai pertraukėlė turėtų būti apie dvi valandėles.
Jei valgėte paukštieną, kiaušinius, patariama keturių valandų pertrauka.
Geriausia vaisius valgyti pusryčiams iki pietų ir pertraukose tarp valgių. Bet kokio maisto valgymą būtų geriausia pradėti nuo vaisių. Kuomet Jūs valgote vaisius, esant tuščiam skrandžiui, prieš 30 minučių iki pagrindinio valgio, turite puikią galimybę sumažinti svorį, taip pat – maksimaliai įsisavinami visi vitaminai.
Stenkitės valgyti vaisius natūraliu pavidalu. Žinoma, daugelis mėgsta konservuotus ir keptus vaisius, taip pat įvairias uogienes, tačiau žinokite, kad bet koks termiškas apdorojimas suardo didelę dalį vitaminų.
1 – 2 kartus per dieną, įprastą arbatos arba kavos puodelį, pakeiskite stikline šviežiai spaustų sulčių. Gerkite neskubėdami, mažais gurkšneliais.