- 1 geltonoji saldžiosios paprikos ankštis
- 1 svogūno galvutė
- 50 gr. majonezo
- 3 šaukštai grietinės
- 1 indelis tuno aliejuje
- 2 pomidorai
- 3 šaukštai pomidorų padažo
- 0,5 žaliųjų salotų gūžies
- 3 šaukštai smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų
- Druskos ir maltų čili pipirų pagal skonį
Paruošimas:
Svogūno galvutę nulupkite, perpjaukite pusiau, o paskui supjaustykite plonais pusžiedžiais. Saldžiosios paprikos ankštį nuplaukite, perpjaukite pusiau, pašalinkite šerdį su sėklomis ir supjaustykite juostelėmis.
Pomidorus nuplaukite, išpjaukite kotelio pagrindus ir kiekvieną supjaustykite į aštuonias dalis. Tuną iš indelio išimkite ir supjautykite į nedidelius gabalėlius.
Žaliųjų salotų lapus nuplaukite ir nusausinkite. Lapus suplėšykite į nedidelius gabalėlius ir išdėliokite į lėkštes. Ant viršaus uždėkite žuvies gabalėlius, svogūnų pusžiedžius ir saldžiosios paprikos juosteles.
Majonezą, grietinę ir pomidorų padažą sumaišykite, pasūdykite ir pagardinkite džiovinto čili pipiro milteliais. Padažu apliekite salotas, o ant viršaus uždėkite pomidorų skilteles. Apibarstykite patiekalą smulkintais svogūnų laiškais.
Skanaus!