Jau septintąjį kartą Vilniuje buvo organizuojamas piknikas, kurio metu VMG komanda gyvai pristatė ir pademonstravo naujausias pasaulines piknikų stiliaus, dekoro tendencijas, gastronomijos pasirinkimus, kurių banga dar tik ritasi mūsų šalies link.
Norinčių išmėginti ir paragauti tendencijų, kuriomis jau gyvena didžiosios pasaulio sostinės, atsirado ne vienas.
Renginio metu virtuvės šefas Paulius Janušas kvietė atsigaivinti arbūzu su mėtos ledukais, pasak jo, tai vienas populiariausių šios vasaros desertų: „Viskas labai paprasta, tereikia atsinešti arbūzą ir jį perpjauti. Išskaptuotą minkštimą dėti į indelį, apibarstyti traiškyto mėtinio vandens ledukais“, - teigė jis.
Virtuvės šefas taip pat tikino, jog šį sezoną itin madingos žemės spalvos. P. Janušo teigimu, reikėtų gerai apsvarstyti, kurioje vietoje darysite iškylą. „Vieta yra labai svarbi. Jeigu nereikės eiti toliau, galite pasiimti daugiau daiktų, tačiau nevertėtų apsikrauti. Taip pat patariu vengti vienkartinių indų, šiukšlių. Viską galima pakeisti šluostėmis, rankšluostukais, stiklainiais“, - pasakojo jis.
Po VMG komandos pikniko pristatymo buvo organizuojamas žinomų maisto blogerių piknikų konkursas, kuriame maisto tinklaraštininkai parengė ir pristatė savo originalius piknikus. Juos vertino ir geriausią pikniką išrinko komisija, sudaryta iš maisto ir stiliaus temų žurnalistų, žinomų visuomenės veikėjų.
Iškylos metu tinklaraštininkai siūlė paragauti jų patiekalų – nuo sveikuoliškų desertų iki sūrio pyragų, nuo daržovių su padažu iki silkės.
Akimirkos – galerijoje