Labai tinka iškyloms (laikyti šaltkrepšyje), užkandžiams prie TV ar pusryčiams. Visais atvejais - net pietums. Ypač tinka karštą vasaros dieną, nes jis gaivus.
REKLAMA
REKLAMA
Reikės:
- 2 lavašų (geriau kuo brangesnis)
- 1 pakuotės krabų lazdelių,
- 5-6 virtų kiaušinių
- raudona, žalia ir raudona paprikos
- stiklainiukas alyvuogių be kauliukų,
- žalumunų (krapų, petražolių ir svogūnų laiškų miksas)
Paruošimas:
- Krabai smulkiai supjaustomi ir padalinami į dvi dalis – į du indus.
- Smulkiai supjaustomi kiaušiniai, taip pat padalinami į dvi dalis.
- Tada paimama po vieną dalį krabų ir kiaušinių ir sumaišoma, apipilama šlakeliu aliejaus, įberiama druskos, uždedama majonezo – pagal skonį. Likę kiuašiniai ir krabai atskirai išmaišomi su majonezu.
- Paprikos supjaustomos smulkiai, apšlakstomos aliejumi.
- Alyvuogės smulkiai arba žiedais supjaustomos.
- Žalumynai smulkiai supjaustomi. Apšlakstomi aliejumi, apibarstomi keliais druskos grūdeliais.
- Tada viskas juostelėmis sudedama ant lavašo ir jis susukamas. Tokia “lazdelė" susukama į foliją ir nakčiai padedama į šaldytuvą. Ryte išvyniojama, supjaustoma – skanaus!
REKLAMA