• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Televizijos žiūrovams puikiai pažįstama „TV Pagalbos“ gelbėtoja, dainininkė, įvairių projektų vedėja Gerda Stiklickienė, paklausta apie savo įprastą dienos pradžią, kalba su šypsena. Rytais pirma ją aplankanti mintis yra ne apie tai, kaip būtų gerai dar truputį pamiegoti, o apie... orą.

10

Televizijos žiūrovams puikiai pažįstama „TV Pagalbos“ gelbėtoja, dainininkė, įvairių projektų vedėja Gerda Stiklickienė, paklausta apie savo įprastą dienos pradžią, kalba su šypsena. Rytais pirma ją aplankanti mintis yra ne apie tai, kaip būtų gerai dar truputį pamiegoti, o apie... orą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kai žinau, koks oras už lango, man viskas pasidaro žymiai aiškiau – ir kaip rengtis, ir kaip išsaugoti pozityvų nusiteikimą. Pavyzdžiui, kai lyja, nuotaiką man geriausiai pakelia dainavimas duše. Prisipažinsiu, kad iki pilnos laimės kartais ir pašoku, bet tikrai niekada neleidžiu orui sugadinti geros nuotaikos,“ – pozityvia energija trykšta Gerda.

REKLAMA

Rytoj, šeštadienį, 9.30 val. TV3 eteryje prasideda jau trečias kulinarinės-konditerinės pokalbių laidos „Gardu Gardu“ sezonas. Kiekvieną savaitę laidos studijoje žymias Lietuvos asmenybes pusryčiauti kvies garsus virtuvės šefas, restorano ir braserijos „Dublis“ įkūrėjas Deivydas Praspaliauskas. Pirmąja studijos viešnia tapusi Gerda drąsiai prisipažino – desertų ji negamina, savo svečius mėgsta vaišinti vištienos salotomis, o jeigu kas lieptų pasirinkti vieną patiekalą, kurį reikėtų valgyti visą likusį gyvenimą, tai rinktųsi cepelinus.

REKLAMA
REKLAMA

Filmavimų metu laidos svečiai ne tik ragavo originalius Deivydo pusryčius, bet ir pasakojo apie savo rytinius įpročius. Laidos žiūrovai sužinos, kad miegoti Gerda labiausiai mėgsta nuoga, o savo ryto neįsivaizduoja be pusryčių su kava. Šmaikštaus pokalbio metu laidos vedėjas Deivydas apsukriai gamino neįprastą pusryčių patiekalą, o Gerdai vėliau buvo pasiūlyta čia pat pagaminti prancūzišką desertą. Tiesa, prisipažinusi, kad desertų niekada negamina, Gerda liko maloniai nustebinta puikiu rezultatu ir kviečia visus ruoštis šeštadienio rytą gaminti kartu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ką „Gardu Gardu“ studijoje gamins Gerda?

GRIKIŲ SKLINDŽIAI SU KONSERVUOTAIS BAKLAŽANAIS (4 porcijos)

• 150 g kiaušinių • 200 g kefyro • 7 g kepimo miltelių • 5 g cukraus • 50 g greito paruošimo grikių košės • Žiupsnelio druskos • Aliejaus kepimui • Konservuotų baklažanų riekelių • Pesto padažo • Figų ir likerio čatnio

REKLAMA

Į 150 g kiaušinių supilkite 200 g kefyro, 7 g kepimo miltelių, 5 g cukraus, žiupsnelį druskos ir suberkite greito paruošimo grikių košę. Viską gerai išmaišykite. Tuomet įkaitinkite keptuvę, įpilkite šlakelį aliejaus ir iš gautos tešlos formuokite nedidelius blynelius. Juos apkepkite iš abiejų pusių, kol paskrus. Iškeptais blyneliais suvožkite konservuoto baklažano riekeles. Blynelius pagardinkite Pesto padažu, ant jo užpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir papuoškite petražolių lapeliais. Pagardus galite rinktis savo nuožiūra – tai gali būti figų čatnis, smulkinti saulėje džiovinti pomidorai ar alyvuogės.

REKLAMA

PARFĖ SU DŽIOVINTAIS VAISIAIS IR KAVA

• 100 g kiaušinio trynių • 50 g cukraus pudros • 5 g tirpios kavos • 300 g grietinėlės • 100 g pasiflorų tyrės • 6 g želatinos • 30 g vandens • 100 g pusiau džiovintų figų • 100 g pusiau džiovintų slyvų • 200 g kapotų, karamelizuotų lazdyno riešutų

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ant želatinos supilkite vandenį, pamaišykite ir palikite, kad išbrinktų. Tuo tarpu į mikserio indą sudėkite kiaušinio trynius, cukrų ir kavą ir viską plakite iki purios masės. Kol plakate kiaušinio trynių masę, smulkiai supjaustykite pusiau džiovintas figas ir slyvas. Į išplaktą purią masę lėtai supilkite pasiflorų tyrę ir švelniais sukamaisiais judesiais ją įmaišykite. Tuomet suberkite supjaustytus vaisius ir karamelizuotus riešutus – juos tolygiai įmaišykite. Galiausiai į gautą masę įmaišykite plaktą grietinėlę ir ištirpintą išbrinkintą želatiną. Gautą masę pilkite į formelę ir 4–6 val. dėkite į šaldiklį. Desertą supjaustykite norimo dydžio gabaliukais ir papuoškite juos šviežiomis uogomis. Skanaus!

REKLAMA

JUODŲJŲ SERBENTŲ IR MĖLYNIŲ LIMONADAS

• Juodųjų serbentų tyrės • Mėlynių tyrės • Mėtos lapelių • Gazuoto vandens • Ledukų

Lygiomis dalimis į indą supilkite juodųjų serbentų ir mėlynių tyres, jas užpilkite gazuotu vandeniu. Pilkite tiek vandens, kol gausite norimos konsistencijos limonadą. Jį pagardinkite mėtų lapeliais ir atšaldykite ledukais. Skanaus!

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų