Labai skanus ir tikrai lengvai pagaminamas tinginio pyragas. Niam!
Jums reikės:
- 4 šaukštai kakavos
- 1 ind kondensuoto pieno
- 100 gr migdolų riešutų
- 100 gr pieniško šokolado
- 2 pak arbatinių sausainių
- 200 gr sviesto
Paruošimas:
Sausainius susmulkinkite (greičiausias būdas - sudėti į plastikinį maišelį ir kelis kartus pervaryti kočėlu arba pamušti mėsos plaktuku). Susmulkinkite riešutus ir juos sumaišykite su trupintais sausainiais. Ištirpinkite sviestą, sumaišykite jį su kondensuotu pienu ir kakava bei maišydami kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol pradės tirštėti (tik būtinai būtinai maišykite). Į masę sudėkite pasmulkintą šokolado plytelę ir maišykite kol ji ištirps. Aš dar kartais įlašinu kelis lašus migdolų esencijos ir porą šaukštų romo/brendžio. Supilkite šią masę ant sausainių-riešutų mišinio ir viską gerai sumaišykite. Paprastai tinginį darau skardoje (kažkaip greičiau negu į dešras vynioti), tad tiesiog imu stačiakampę skardą, iškloju ją kepimo popieriumi, sukrečiu tinginio masę ir rankomis suslegiu. Galima ant viršaus irgi uždėti kepimo popieriaus, o tada kelias knygas, kad dar geriau susilėgtų. Šaunam viską į šaldytuvą. Idealiausia palikti bent per naktį, bet jei labai nekantru - galima valgyti ir greičiau. Kai sustingsta, supjaustau gabalėliais ir jau tada gardžiavimuisi ribų nėra. Dėl recepte esančio šokolado šis tinginys gaunasi toks tikrai šokoladinis ir nerealiai gardus.
Skanaus!