Įspėjimas apie dietą:
Dietos metu privaloma gerti kuo daugiau skysčių: tyro vandens, žalios, juodos arbatos. Patartina atsisakyti druskos ir papildomų riebalų. Pajutus silpnumą, dietą būtina nutraukti tučtuojau. Dietos griežtai draudžiama laikytis sergantiems lėtinėmis ligomis, cukriniu diabetu, žarnyno ligomis,
Pirmoji dietos diena. Morkų salotos
Pirmąją dietos dieną turite valgyti morkas. Galite rinktis pačias mėgstamiausias – virtas, keptas, žalias ar troškintas. Morkų salotas derinkite su alyvuogių aliejumi arba citrinų sultimis. Griežtai draudžiama salotas valgyti su majonezu, druska, pipirais ar grietine.
Kaip valgyti? 1,5 kg morkų padalykite į 6-7 porcijas ir jas valgykite dienos eigoje.
Antroji dietos diena. Žaliosios salotos
Be jokių apribojimų visą dieną galite leisti sau valgyti bet kokias žalias salotas. Salotas galite gardinti alyvuogių aliejumi, bet nedidesniu kiekiu nei 15 ml. Patartina žaliąsias salotas derinti citrinų sulčių ar baltojo vyno padažu.
Kaip valgyti? Taip pat kaip ir pirmąją dieną: 6-7 porcijos per dieną.
Trečioji dietos diena. Burokėlių salotos
Geriausias burokėlių salotų variantas – virti burokėliai. Juos reikėtų virti apie 30 minučių, smulkiai supjaustyti ir mėgautis jų skoniu. Venkite druskos ir kitų prieskonių. Burokėliai puikiai valo skrandį, apsaugo nuo gastrito ir kitų virškinimo ligų, taip pat skaistina odą bei plaukus.
Jei jums ši dieta pernelyg sudėtinga, protarpiais galite paskanauti krevečių, paprikos, jūrų žuvų ar vištienos.