Labai labai skanus obuolių pyragas iš dviejų sluoksnių!
Jums reikės:
- 150 gr cukraus
- 50 gr grietinės
- 50 gr kakavos miltelių
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių
- 4 vnt kiaušinių
- 270 gr miltų
- 150 gr minkšto sviesto
- 4 vnt obuolių
- 2 šaukšteliai vanilinio cukraus
- 150 gr varškės
Paruošimas:
Sudėtis:
Šviesiai tešlai:
- 150 g miltų
- 50 g cukraus
- 50 g minkšto sviesto
- 150 g varškės (galima ir be jos)
- 2 kiaušiniai
- 50 g grietinės
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
Kakavinei tešlai:
- 120 g miltų
- 2 kiaušiniai
- 100 g minkšto sviesto
- 100 g cukraus
- 50 g kakavos miltelių
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
- Smulkiai pjaustytų obuolių
Paruošimas:
Gaminame šviesią tešlą. Miltus sumaišome su kepimo milteliais.
Sviestą išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Tuomet įmušame po kiaušinį ir išplakame. Tuomet dedame grietinę bei varškę ir gerai sumaišome. Visą mišinį supilame į miltus, sumaišome.
Gaminame kakavinę tešlą. Miltus sumaišome su kepimo milteliais bei kakava.
Sviestą išsukame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi ir įmušame po kiaušinį bei gerai išplakame. Visą mišinį supilame į miltus, sumaišome. Tuomet įpjaustome obuolius ir vėl sumaišome.
Kepimo skardos dungą galite pakloti sviestiniu popieriumi. Tuomet dugną išklojame šviesia tešla, o ant jos, atsargiai, sukrečiame kakavinę tešlą.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 45 minutes.