Viską gali pasidaryti pati, tik reikia įdėti šiek tiek darbo ir fantazijos. Ir mes, iš meilės saldėsiams ir grožiui, pradėjome kurti desertų stalus vestuvėms.
Norime pasidalinti su Jumis keletų patarimų:
1. Pamąstyk apie stalo dekorą. Tai padaryk tik pradėjusi desertų stalo „projektą“. Nuo to priklausys, kokių spalvų bei formų desertus norėsi užsakyti bei kokią temą, spalvas pasirinksi.
2. Užsakyk kuo įvairesnių saldumynų, kuriuos mėgsti Tu ar Tavo svečiai. Mes užsakinėjame iš skirtingų vietų, kad įtiktume kiekvieno skoniui. Įvairiausių rūšių keksiukai, rankų darbo triufeliai, šokolado šedevrai, vestuvinis tortas, įvairiaspalviai macaroon'ai bei zefyrai, ledinukai vaikams... viskas, kas skanu ir gražu! Tačiau jei nenori užtrukti visą dieną važiuodama paimti šių skanėstų, apsiribok viena vieta, mažesniu asortimentu. Jei šventė vyksta restorane, paklausk, gal jie gali pasirūpinti desertų įvairove...
3. Vakarienės vietoje paskirk atskirą stalą, kuris ir taps desertų oaze. Susiplanuok, kad stalas būtų matomoje vietoje, nes jis bus labai dailus ir tikrai papuoš aplinką.
4. Maloniausia dalis – kurk! Sugalvok, kokia staltiesė tiktų, kaip išdėstysi desertus, kad visi matytųsi, kaip ir ant ko viską patieksi...
Štai keletas mažų, praversiančių patarimų desertų stalo dekorui:
Pasirink vieną ar dvi spalvas, kurias naudosi.
Kad turėti norimos spalvos staltiesę, nebūtina turėti staltiesę! Tiesiog išsirink audinį audinių parduotuvėje, išlygink ir dailiai užtiesk užlenkdama galus po stalu. Štai ir spalvinga staltiesė!
Gėrybių patiekimui naudok skirtingų aukščių padėklus. Jei viskas ant stalo bus viename lygmenyje neatrodys gražiai ir nesimatys toliau esančių desertų.
Padėklų vietoje naudok viską, kas papuola po ranka ir tinka prie vestuvių temos ir dekoro: senus ir naujus paveikslų rėmelius, spalvotas popierines dovanų dėžutes, puodelius, vazas ir viską, į ką gali dailiai sukrauti skanėstus.
Kad svečiai žinotų, kokius saldumynus jiems išrinkote, gali prie kiekvieno parašyti kas tai. Tokie užrašai pasitarnaus kaip dekoro elementai, o po šventės nerasi prakastų ir paliktų skanėstų, nes svečiai galės išsirinkti tai, ką mėgsta labiausiai.
5. Neperkrauk. Kuo mažiau, tuo labiau vertinami... ne prikrauk, o verčiau išryškink kiekvieną gabaliuką! Kiekvienas keksiukas nori būti karalius!
Skanaus!