• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vietoje nenustygsianti ir gerbėjus nuostabiu balsu kerinti dainininkė Dileta Meškaitė-Kiselienė prieš kelis metus metė sau iššūkį – sugalvojo savaitę pagyventi nevalgydama taip mėgiamos mėsos. Ši savaitė užsitęsė ir dabar jau net kelis metus moteris drąsiai gali vadinti save vegetare. Tiesa, ji neslepia, kad turi ir silpnybių... Apie visa tai atlikėja daugiau papasakos šio šeštadienio TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“.

21

Vietoje nenustygsianti ir gerbėjus nuostabiu balsu kerinti dainininkė Dileta Meškaitė-Kiselienė prieš kelis metus metė sau iššūkį – sugalvojo savaitę pagyventi nevalgydama taip mėgiamos mėsos. Ši savaitė užsitęsė ir dabar jau net kelis metus moteris drąsiai gali vadinti save vegetare. Tiesa, ji neslepia, kad turi ir silpnybių... Apie visa tai atlikėja daugiau papasakos šio šeštadienio TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“.

REKLAMA

Nedaugelis žino, tačiau žavi dainininkė jau 2 metus yra vegetarė. „Valgau viską, išskyrus mėsą. Daug kam atrodo, kad nevalgant mėsos, belieka valgyti tik garnyrą. Tačiau tai – netiesa“, – populiarų mitą paneigs Dileta.

Kaip paaiškės laidoje, mėsos žinoma dainininkė atsisakė visai netikėtai – tai teturėjo būti savaitę truksiantis eksperimentas. Tačiau šis laikotarpis užsitęsė, ir dabar, tapusi vegetare, Dileta pasakos besijaučianti kur kas „lengvesnė“. Taip pat tai padėjo atrasti ir daugybę naujų skonių.

REKLAMA
REKLAMA

„Mano mitybos racione buvo labai daug mėsos, labai ją mėgdavau. Viskas sukdavosi aplink ją, todėl nusprendžiau bent jau savaitę pamėginti nevalgyti mėsos patiekalų ir pažiūrėti, kaip jausiuosi“, – apie eksperimentą pasakos dainininkė.

REKLAMA

Vis dėlto dainininkė neslėps turinti ir silpnybių. Vieną jų – dažnas persivalgymas: „Neturiu to „stop“ jausmo. Labai mėgstu šaltibarščius – šalia iškepu bulvyčių, o prisivalgiusi guliu lyg ruonis ant sofos ir nieko negaliu daryti (juokiasi).“

Siekdama to išvengti, Dileta bando taikyti vieną taisyklę: „Kai kurių patiekalų namuose stengiuosi negaminti, nes tiesiog nemoku įsidėti vienos porcijos. Iš pradžių viską gražiai patiekiu lėkštėje, o vėliau dar paragauju iš pačio puodo.“

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau puikių formų dainininkė jokių dietų nesilaiko – visuomet klauso savo organizmo ir valgo tik tai, ko tą dieną labiausiai nori. „Vieną dieną gaminu tailandietišką troškinį, o kitą dieną jau svajoju apie silkę su burokėliais ir svogūnais. Mano vyras mėsą valgo, tad ją gaminu ir neprimetu savo nuomonės. Darau tai, kas gerai man, o kiti elgiasi kaip nori“, – pasakos ji.

Dileta juoksis, kad dėl to, jog jos ir vyro mitybos įpročiai skiriasi, jų šeimos vakarienės stalas neretai atrodo taip, kaip per šventes. „Nemoku tik truputį džiaugtis, truputį pykti, truputį mylėti ar truputį dainuoti, lygiai taip pat ir gaminti. Atėję į svečius draugai dažniausiai lieka persivalgę ir stebisi, kodėl negaliu pagaminti tik kelių patiekalų“, – pasakos pašnekovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moteris atskleis, kad toks noras gaminti daugybę skirtingų patiekalų, kuriais būtų galima nukrauti visą stalą, yra paveldėtas. „Atsimenu, kai atvažiuodavau pas močiutę į Jurbarką, pietūs prasidėdavo dideliu dubeniu sriubos, tada kepsneliai, o vėliau močiutė dar prisimindavo, kad yra padariusi šaltienos ir iškepusi pyragą. Tad man irgi taip yra – labai myliu visus savo draugus ir šeimą, noriu juos pavaišinti“, – sakys ji.

REKLAMA

O štai paklausta apie firminį savo patiekalą, Dileta juoksis, mat draugai vieno išskirti negalėtų: „Arba jie meluoja, arba sako, kad viskas skanu“.

Vis dėlto moteris neslepia, kad gyvenimas įtemptu tempu dažnai daro savo, tad pati ne visuomet maitinasi taip, kaip norėtų. „Kartais tenka valgyti maistą iš degalinės, o kartais pavyksta rasti ir sveikesnių alternatyvų. Būna, kad nėra kada pavalgyti – tada valgome po koncerto, vėlai vakare“, – pasakos ji.

Kol Ilona su Dileta šnekučiuosis, laidos šefas, „Kamado bono“ kepsninių virtuozas, paruoš labai gardų, damų širdis pavergsiantį vegetarišką patiekalą – perlinio kuskuso salotas su burokėliais ir ožkos sūriu.

Kulinarinių pokalbių laida „Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 10 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų