Žinoma moteris Velykų stalą papuošė morenginiu tortu, kurio receptu pasidalijo ir su naujienų portalo tv3.lt skaitytojais.
Pavlova tortas yra puikus pasirinkimas smaližiams, tačiau jis yra nuostabus ir tuo, kad juo galite mėgautis be sąžinės graužaties, mat, jis priešingai nei kiti tortai, neturi tiek daug kalorijų.
Tortui reikės:
Kiaušinio baltymai – 5 vnt.; Cukrus – 300 g.; Citrinos rūgštis – 1 žiupsnelis; Krakmolas – 1 arbat. šaukštelis (naudojau kukurūzų krakmolą, skirtą kepiniams); Grietinėlė (torto kremui) – 400 g.; Šviežios ar konservuotos uogos (vaisiai) papuošimui; Mėtų lapeliai papuošimui;
Gaminimo eiga:
1. Plakite baltymus, kol paviršiuje susidarys putos.
2. Dėkite po šaukštą cukraus (lėtai, kad nesukristų masė) ir plakite, kol jis visiškai ištirps.
3. Įpilkite citrinos rūgštį (šviežios citrinos sultis), suberkite krakmolą.
4. Plakite, kol baltymų masė taps standi ir blizgi.
5. Išklokite skardą kepimo popieriumi ir šaukštu iš gautos masės formuokite apskritimą ar kvadratą.
6. Dėkite skardą į įkaitintą iki 140-150 °C orkaitę.
7. Išjunkite po valandos ir palikite kelioms valandoms ar visai dienai (aš kepiau iš vakaro tad palikau morengus orkaitėje visai nakčiai).
8. Nuimkite popierių nuo morengo apačios.
9. Ant morengo viršaus išdėliokite šaukštu plaktą grietinėlę, uogas (vaisių), mėtų lapelius ir apibarstykite cukraus pudra. Skanaus.
Aktorė pridūrė, kad galima išsikepti kelis morengus ir juos pertepus plakta grietinėle formuoti kelių aukštų tortą: „Beje, plakant grietinėlę į ją beriu žiupsnelį spalvotos cukraus pudros. Šį syk šviesiai rožinės.“