Šįkart moteris nustebino sveikesne itin nuodėmingo deserto versija, kuria drąsiai galima mėgautis nebijant sau pakenkti.
Pasirodo, kad pačią Indrę šį desertą sukurti įkvėpė faktas, jog nenorėdama pernelyg didelės kalorijų bombos, atsisakydavo deserto mylimoje kavinėje. Savo ruožtu ji sukūrė sveikesnę jo versiją.
„Instagram“ Indrė rašė:
„Vienoje iš savo mėgiamų kavinukių pastebėjau labai patraukliai atrodantį desertą. Vis užeidavau kavos, pažiūrėdavau į jį – „Gal paragaut?“, pamąstydavau?! Bet… per didelė nuodėmė. Apsisukdavau ir išeidavau tik su kava rankose.
Karantinas, daug laiko namuose. Hmm, mintyse vėl šmėžuoja tas desertas. Įdomu, kaip būtų galima pasigaminti tokį skanėstą, tik daug sveikesnį, savo namuose? Permąsčiau, kaip jis atrodo, kokie galėtų būti ingredientai ir sukūriau savo! Gavosi idealiai! Vienas skaniausių fitlovers skanėstų!
Produktai, kurių reikės:
1 SLUOKSNIS
- 200 g biskvitinių becukrių sausainių (kaip video);
- 100 g sviesto;
- 40 medaus.
Sausainius sulaužome iki trupinių. Medų ištirpiname su sviestu ant silpnos ugnies. Išmaišome ir dedame į apvalią silikoninę formą. Įkaitintoje iki 180 l temp. orkaitėje kepame apie 15min.
2 SLUOKSNIS
- 100 g žemės riešutų sviesto;
- 20 g medaus.
Medų ir r. sviestą ištirpiname ant silpnos ugnies. Tepame ant sausainių paduko ir paliekame atvėsti.
3 SLUOKSNIS
- 250 g įvairių riešutų;
- 20 g medaus;
- 20 g kokoso aliejaus.
Riešutus pakepiname, išmaišome kartu su medumi ir kokosų aliejumi. Sukrečiame ant produkto. Išlyginame. Atvėsiname ir dedame 1 h į šaldymo kamerą sukibti.“