• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusį šeštadienį Kotryna Starkienė TV3 televizijos žiūrovams pažadėjo, kad visą gruodžio mėnesį dalinsis šventinių patiekalų receptais. Šis šeštadienis – ne išimtis. Laidos „Kotrynos burtai“ žiūrovai išvys, kaip nustebinti paprastais, tačiau visų skoniui įtiksiančiais pagrindiniais patiekalais, kurie tikrai papuoš jūsų kalėdinį stalą.

Praėjusį šeštadienį Kotryna Starkienė TV3 televizijos žiūrovams pažadėjo, kad visą gruodžio mėnesį dalinsis šventinių patiekalų receptais. Šis šeštadienis – ne išimtis. Laidos „Kotrynos burtai“ žiūrovai išvys, kaip nustebinti paprastais, tačiau visų skoniui įtiksiančiais pagrindiniais patiekalais, kurie tikrai papuoš jūsų kalėdinį stalą.

REKLAMA

„Papasakosiu, kaip iškepti vištą, kad ji būtų skani, sultinga ir turėtų traškią plutelę, o procesas nebūtų ilgas. O kaip gi pagrindinis patiekalas be bulvių? Kadangi tai – šventė, bulves kepsiu kitaip! Ypatingai skanus bulvių apkepas, nuostabios salierų salotos bei karamelizuotos morkos su garstyčiomis – visa tai jau šio šeštadienio laidoje“, – gardžiausiems pietums kviečia K. Starkienė.

Bulvių apkepui reikės:

poros kilogramų bulvių;

400 ml riebios grietinėlės;

400 g riebios grietinės;

lauro lapelių;

čiobrelių;

druskos.

Gaminimo eiga

Bulves nuskuskite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Grietinėlę, grietinę, druską bei prieskonius sudėkite į puodą ir pakaitinkite iki virimo temperatūros. Užvirus, puodą nukelkite nuo ugnies ir uždengus dangčiu palikite keliolikai minučių, kad pienas pritrauktų prieskonių aromato. Kepimo indą gausiai ištepkite sviestu ir vertikaliai sudėkite bulvių griežinėlius vieną šalia kito. Padažą užpilkite ant bulvių ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie pusantros valandos, kol bulvės taps minkštos ir apskrus.

„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų