Pirmą kartą alyvomis vestuves ji dabino prieš aštuonis metus. Tąkart savo gyvenimo puotą surengė „AJ šokoladas“ savininkas Algimantas Jablonskas ir jo išrinktoji Erika. Namų kieme vykusiose iškilmėse violetiniai ir rožiniai žiedai skleidėsi ant arkos, vaišių stalų, sūpuoklių.
„Šįkart su mokinėmis papuošėme tris arkas ir vakarienės stalą. Pats dekoravimo darbas truko apie šešias valandas, bet gėles iš anksto dar reikėjo tinkamai paruošti“, – pasakojo savo restorano „Briedžių medžioklė“ kiemelyje puotą, kurioje vaišintasi iš Šri Lankos kilusio virtuvės šefo Dilano Dampella Gamage ruoštais patiekalais, surengusi I. Budrienė.
Ji su šypsena sakė pažįstanti ne vieną kaimyną, kurio kieme gausiai žydi alyvos. Tūkstančius žiedų jai nekainuoja, nes šių kvapnių medžių augintojai žino – teisingai nuskynus augalus, kitąmet jie savo grožį dovanos dar gausiau.
Alyvos visada renkamos dieną prieš šventę. Pasak praktiniams mokymams vadovavusios floristės Ritos Bagdzevičiūtės, svarbu tinkamai paruošti jų kotus, kad augalai gautų kuo daugiau vandens. Siekiant sukurti įspūdį ir žieduose kuo ilgiau išsaugoti gyvybę, yra pašalinami lapai.
„Darbo yra daug, bet rezultatas džiugina. O alyvų kvapas... Jis kerintis, užburiantis, nustelbiantis visus, net garsiausių parfumerių sukurtus kvepalus“, – sakė I. Budrienė.
Mokymus pradedančioms dekoratorėms švenčių planuotoja rengia kelis kartus per metus. Jie jau vyko Lietuvoje, Maljorkoje, Dubajuje, Ibizoje.