Kitų tyrimų rezultatai leidžia teigti, kad pagerėjusi odos spalva daro žmogų patrauklesnį. Savo ruožtu kritikai teigia, kad tyrimas, kurios rezultatai yra paskelbti žurnale „PLoS One“, neatskleidžia tiesioginio ryšio tarp augalinės dietos ir išvaizdos.
Iki šiol žinota, kad kai kurie geltoni ir raudoni pigmentai, vadinami karotinoidais, kurių aptinkama daugelyje vaisių ir daržovių, gali įtakoti odos spalvą. Tačiau nebuvo žinoma, kiek būtent augalinė dieta turi įtakos odos spalvai.
Sent Endrius universiteto mokslininkai surinko 35 studentų, daugiausia baltųjų, grupę, kurių buvo klausiama, kiek per šešias savaites jie valgė vaisių ir daržovių. Tyrimo dalyviams buvo draudžiama eiti į soliariumą, naudoti savaiminio įdegio ar makiažo priemones. Specialia įranga jų odos spalva buvo tiriama prieš tyrimą, jo metu ir po jo. Tyrimo rezultatai parodė, kad valgant daugiau vaisių ir daržovių spalva įgauna daugiau rausvos ir gelsvos spalvų tonų.
„Tikėtina, kad net ir nedideli mitybos pokyčiai gali turėti matomos naudos odos spalvai“, – teigia mokslininkai.