Trečiadienio vakarą jis atvertė dar vieną puslapį – išskirtinei publikai buvo pristatytas naujas, šiuolaikiškas baras ir autentiškas vyno rūsys, kuriame išlikę senieji sostinės akmenys ir plytinių arkų skliautai, rašo pranešime spaudai.
Renginio vakarą svečiai fotografavosi prie originalios „Selfstation“ ir Jurgos Malakauskaitės raudonos vonios instaliacijos, kurios ledo kompozicija pasirūpino „Ledo menas“. Aplinką papuošė floristikos virtuozo Manto Petruškevičiaus parinktos gėlės. Muzikinę atmosferą kūrė roko džentelmenas Justinas Jarutis.
Vakarėlyje apsilankė mados verslo atstovai – dizainerė Ramunė Piekautaitė su vyru verslininku Kęstučiu Verslovu, Rimantas Perveneckas su žmona Vilija, Vaidas ir Andrius Jankauskai, muzikos pasaulio atstovai – Martynas Tyla ir Neringa Zeleniūtė, komunikacijos specialistas bei renginių organizatorius Saugirdas Vaitulionis, gero maisto ir restoranų žinovė Urtė Mikelevičiūtė, politikai Vygaudas Ušackas, Žygimantas Pavilionis. Viešbučio šeimininkus taip pat sveikino Izraelio, Japonijos, Švedijos, Moldovos, Olandijos ambasadoriai ir daugelis kitų svečių.
Nuo šiol viešbučio pirmame aukšte veiks „Astorija“ baras, sukaupęs daugiau nei 40 rūšių džino, nuo žinomų tarptautinių ženklų iki mažų partijų ir unikalių distilerijų, bei 13 rūšių tonikų. Džinas pasaulyje šiuo metu yra „the new black“. Vilniaus naujosios lokacijos barmenai pasiruošę pagaminti bent 450 šio gėrimo kokteilių variacijų. Meniu yra ir kitų gėrimų, žinovų parinktų vynų.
Ne tik viešbučio klientai, bet ir į barą užsukę miestiečiai galės leisti vakarus prie vitrininių langų, atveriančių senamiesčio panoramą – senąją Rotušę, šv. Kazimiero bažnyčią, arba elegantiškoje terasoje, kurioje neerzina tiesioginiai saulės spinduliai.
Naujajam barui vadovauja Tomas Simonaitis, 4 pastaruosius metus kūręs „Kempinski“ viešbučio baro meniu, o anksčiau aktyviai generavęs Klaipėdos viešbučio „National“ airiškos aludės baro veiklą. T. Simonaitis šypsodamasis atskleidžia, kad į „Astoriją“ jį ir atviliojo džinas.
Jis pasakojo, kad lankytojams ketina pristatyti ne tik tradicinių, bet ir originalių, neįprastų skonių džinus, kuriuose jaučiami ir rožių, baltojo pipiro, arbatos, pipirmėtės, serbento, miško žolelių ir šaknelių ar net ispaniško kumpio poskoniai. Kokteiliams naudojami mažieji aromatiniai augalai skabomi iš čia pat augančių vazonėlių, akcentuojant jų šviežumą. Ilgainiui atsiras ir mažoji biblioteka, kurioje sukauptuose leidiniuose bus galima dar daugiau sužinoti apie šio gėrimo kultūrą.
„Baro meniu norime pristatyti, papasakoti svečiams ir istorinius miesto įvykius, įtraukėme 100-mečio senumo nuotraukas“, – pasakojo T. Simonaitis.
Autentišką senojo Vilniaus istoriją nuo šiol galima bus pajusti ir unikaliame vyno rūsyje. Jo vyno kortą sudarė profesionali sertifikuota vyno žinovė Jolanta Smičienė.
„Tai unikali istorinė Vilniaus vieta su savo paslaptimis ir mistine aura, – sakė J. Smičienė. – Stengėmės rūsį įrengti kaip įmanoma šviesesnį, atviresnį. Tikiu, kad rūsio svečiai jausis labai jaukiai. Čia rengsime edukacinio pobūdžio renginius, degustacijas, vyno ir maisto derinimo vakarienes. Rūsyje turėsime košerinį vyną iš Izraelio, biodinaminį vyną iš Pietų Afrikos. Taip pat vyną iš mažiau žinomų vyndarystės kraštų, tokių kaip Slovėnija, Portugalijos Alantežo regionas. Retų, mažai žinomų indigeninių vynuogių vynas taip pat bus mūsų rūsio lentynose. Atsirinkome vieną geriausių Šampanės vynuogių augintojų šampaną iš Mesnil sur Oger kaimelio. Žodžiu, stengėmės atsirinkti asortimentą, atitinkantį pasaulines vyno madų tendencijas. Žinoma, klasika išlieka.“
„Radisson Blu Royal Astorija“ buvo pirmasis tarptautinio tinklo viešbutis nepriklausomoje Lietuvoje. Jame yra apsistoję didžiųjų pasaulio valstybių vadovai, pavyzdžiui, George‘as W. Bushas. Čia viešėjo roko muzikantai, tarp jų – Marilynas Mansonas ar Holivudo žvaigždės, net ir pats Džeimsas Bondas – šviesaus atminimo seras Rogeris Moore‘as.
„Kiekvienas laikmetis turi savo herojus, savo muziką, savo politinius veikėjus, savo madą ir savo skonį. Šis viešbutis taip pat jaučia pulsą ir siūlo tai, kas aktualu šiandien. Atsinaujinęs baras ir kitos naujienos – šio laiko pokyčiai, kuriuos ir norime jums pristatyti, kviesdami pažinti dar kitokį „Radisson“ veidą“, – vakarėlyje sakė naujasis viešbučio vadovas Thomas A. Swieca.