Bananai
Riešutai
Pieniškas šokoladas
Baltasis šokoladas
Kokoso drožlės
Gaminimas:
Paruošimas labai paprastas ir greitas.
Bananus nulupame, pjauname per pusę (neišilgai), įkišame plastmasinį šaukštelį ar medinį pagaliuką į nupjautąjį galą. Tada imame du puodus ir išlydome norimą šokoladą. Pilame šlakelį pieno, dedame 100 - 200 gramų šokolado ir lėtai pakaitinę, išmaišome. Nuėmę nuo ugnies, kad šokoladas būtų skystas, palaukiame kelias minutes kol pradeda tirštėti. Imame bananą, mirkome į šokoladą, mirkome į pasirinktus pagardus: į riešutus ar kokoso drožles. Tada imame lentutę, ją padengiame maistine plėvele ir dedame paruoštus bananus. Dedame į kamerą kelioms valandoms.
Ir štai, sveikas desertas! Šaldytų bananų skonis labai panašus į ledų skonį. Skanaus!