Trys arbatos puodeliai – ryte, dieną ir vakare – padeda išsaugoti sveikatą, teigia Londono universiteto Farmakologijos mokyklos fitochemijos profesorius Saimonas Gibonsas (Simon Gibbons). Remiantis tyrimų rezultatais, žmonėms, kurie reguliariai geria arbatą, rečiau susidaro smegenų augliai, juos rečiau ištinka insultas, jie lengviau ištveria infekcines ligas.
Trys arbatos puodeliai – ryte, dieną ir vakare – padeda išsaugoti sveikatą, teigia Londono universiteto Farmakologijos mokyklos fitochemijos profesorius Simonas Gibbonsas. Remiantis tyrimų rezultatais, žmonėms, kurie reguliariai geria arbatą, rečiau susidaro smegenų augliai, juos rečiau ištinka insultas, jie lengviau ištveria infekcines ligas.
Kaip rašo britų dienraštis „The Daily Mail“, yra keturių tipų arbata: juodoji, žalioji, baltoji ir ulun (Oolong). Visose jose yra naudingų antioksidantų. Verta paminėti, kad nerekomenduojama arbatos gerti balintos pienu, nes baltymai trukdo pasisavinti naudingąsias medžiagas. O štai cukrus tokio poveikio neturi.
15 metų Nyderlanduose vykdyto tyrimo rezultatai atskleidė glaudų ryšį tarp juodosios arbatos be pieno gėrimo ryte ir sumažėjusios insulto rizikos. Mokslininkai priėjo prie išvados, kad juodojoje arbatoje esantys flavonoidai (maistinės medžiagos su antioksidantinėmis savybėmis) skatina „blogojo“ cholesterolio, kuris gali prisidėti prie kraujagyslių siaurėjimo ar insulto ir infarkto rizikos padidėjimo, lygio kraujyje sumažėjimą.
Britanijos Northumbrijos universitete atliktas tyrimas parodė, kad juodoji arbata gerina koncentraciją. Nustatyta, jog juodosios arbatos lapuose esantis koefinas ir L-teaninas gerina kognityvines funkcijas. Tokioje arbatoje yra ir polifenolo, kuris lėtina vėžinių ląstelių augimą.