Moksliškai įrodyta, kad žuvis naudinga mūsų psichikai. Vis dėlto, dauguma žmonių daro prielaidą, kad žuvį reikėtų vartoti 1 – 2 kartus per mėnesį.
Svarbu žinoti, kad žuvies produktai yra maistas mūsų smegenims. Žuvyje gausu omega – 3 riebalų rūgščių, kurios gerina smegenų veiklą. Tačiau mūsų organizme naudingosios omega – 3 riebalų rūgštys pačios nesigamina, taigi turėtume žuvies produktus įtraukti į savo racioną 1 – 2 kartus per savaitę.
MAŽAS RIEBALŲ KIEKIS
Geras dalykas yra tas, kad žuvyje mažai riebalų. Žmonės, kurie nuolat laikosi dietos, arba žiūri, ką valgo, gali nesirūpinti valgydami žuvį. Tai produktas, kuris ne tik pasižymi mažu kiekiu riebalų, bet ir turi didelę energetinę vertę.
CHOLESTEROLIS KENKIA ŠIRDIES DARBUI
Nesvarbu, kad vartojate vištieną be odelių ir kaulų, baimindamiesi dėl cholesterolio, vistiek žuvyje jo gerokai mažiau. Bet kokia žuvis, o ypatingai lašiša, turi labai nedidelį kiekį cholesterolio, lyginant su raudona mėsa ir vištiena.
Jei valgote žuvį bent kartą per savaitę, ne tik sumažinate raudonos mėsos vartojimo kiekį, bet ir pagerinate širdies darbą.
PROTEINO ŠALTINIS
Žuvis, kaip ir raudona mėsa, aprūpina mus proteinu, kuris yra antras organizmo komponentas po vandens. Taip pat jis atsakingas už raumenų augimą, ūgį (vaikams), padeda užpildyti sveikatos spragas. Taigi, žuvies vartojimas užtikrins reikalingą proteino kiekį ir tuo pačiu išvengsite cholesterolio.
VITAMINŲ IR MINERALŲ GAUSA
Žuvies vartojimas užtikrina žmogaus organizmui reikalingą vitaminų ir mineralų kiekį. Žuvyje gausu vitamino A, D, kalcio, fosforo, magnio, kurie labai naudingi sveikatai.
NORITE IŠVENGTI UŽDEGIMŲ IR SĄNARIŲ SKAUSMO?
Įvairios sveikatos organizacijos įrodė, jog žuvis, praturtinta omega – 3 riebalų rugščių, palengvina arba padeda išvengti įvairaus kūno skausmo, ypač sąnarių.
Kaip matote, žuvis – puikus maisto produktas, be galo naudingas sveikatai ir gali būti raudonos mėsos pakaitalas. Žuvies valrtojimas bent kartą per savaitę – gera idėja.