• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kalėdų rytas. Su šeima sėdatės prie šventinio pusryčių stalo ir… viskas kaip pernai. Kepta višta, kalnas mėsos vyniotinių, mišrainės, kūčiukai, aguonų pienas. O jei šiais metais išbandžius kažką kitokio, įdomesnio ir nebūtinai tradicinio? Pavyzdžiui, lengvų patiekalų, kuriems reikės daug kiaušinių?

Kalėdų rytas. Su šeima sėdatės prie šventinio pusryčių stalo ir… viskas kaip pernai. Kepta višta, kalnas mėsos vyniotinių, mišrainės, kūčiukai, aguonų pienas. O jei šiais metais išbandžius kažką kitokio, įdomesnio ir nebūtinai tradicinio? Pavyzdžiui, lengvų patiekalų, kuriems reikės daug kiaušinių?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per artėjančias žiemos šventes šeimą ir draugus kulinarai siūlo nustebinti trimis originaliais patiekalais – įdarytais avokadais, kiaušinių ir vegetarišku kišu. Vienas iš pagrindinių šių patiekalų ingredientų – ant kraiko laikomų vištų laimingi „Rido“ kiaušiniai.

REKLAMA

Kiaušinių ir sūrio keksiukų receptas

Jums reikės:

12 ant kraiko laikomų vištų „Rido“ kiaušinių,

60 ml susmulkinto Čederio sūrio,

30 ml tarkuoto Parmezano sūrio,

pusę smulkinto pomidoro,

2 smulkintų svogūnų, žiupsnelio druskos ir pipirų,

250 ml smulkintų špinatų ir pusę raudonojo čili pipiro.

Kaip viską paruošti? Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros ir ištepkite sviestu keksiukų formas. Išplakite kiaušinius, sudėkite į juos visus ingredientus ir sumaišykite į vientisą masę. Tada sudėkite ją į keksiukų kepimo formeles ir pašaukite į orkaitę.

REKLAMA
REKLAMA

Kepkite 15-18 minučių, kol keksiukai gražiai apskrus. Dar šiltus patiekite ant kalėdinio stalo. Patikėkite, šeima jų paragaus pirmiau nei „silkės pataluose“.

Vegetariško kišo receptas

Kišas – tai iš Prancūzijos kilęs pyragas su trapios tešlos pagrindu. Dažniausiai ruošiamas su daržovių įdaru, kuris užpilamas kiaušinių ir pieno arba grietinėlės plakiniu. Šis receptas siekia XVI a. pradžią.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Norint pasigaminti šio pyrago su daržovėmis versiją, jums reikės:

250 šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos,

4 „Rido“ kiaušinių, kurie pažymėti skaičiumi 2,

250 ml grietinėlės,

300 g žiedinio kopūsto,

300 g brokolio,

vienos saldžiosios paprikos,

2 valgomųjų šaukštų sviesto,

smulkintų petražolių,

muskato arba žiupsnelio tarkuotų riešutų, druskos ir juodųjų pipirų.

Šiek tiek atšildytą tešlą išlankstykite ir įtieskite į ugniai atsparų indą. Visą lakštą subadykite šakute, uždenkite kepimo popieriumi ir priberkite žirnių arba pupelių ir kepkite 225°C karštumo orkaitėje.

REKLAMA

Kol tešla kepa, išskirstykite žiedinius kopūstus ir brokolius, o papriką, išėmę sėklas, supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite paruoštas daržoves, įpilkite šlakelį vandens, uždenkite ir ant nedidelės ugnies troškinkite 15 minučių.

Indą su apkepusia tešla ištraukite iš orkaitės, išberkite žirnius ar pupeles, nuimkite popierių ir sudėkite troškintas daržoves. Ant viršaus supilkite kiaušinius, išplakite su grietinėle ir prieskoniais.

REKLAMA

Pyragą 30-40 min. kepkite 180°C temperatūros karštumo orkaitėje. Iškepusį kišą patiekite su šviežiomis dažovėmis ar mėgstamu padažu. Svarbiausia – gamindami jam įdarą, galite eksperimentuoti ir rinktis jums patinkančias daržoves.

Įdarytų avokadų receptas

Pasiruoškite:

2 avokadus,

4 „Rido“ ant kraiko laikomų vištų kiaušinius,

šaukštelį smulkinto baziliko,

100 g smulkinto Čederio sūrio,

kelis arbatinius šaukštelius smulkintų svogūnų laiškų,

pusiau perpjautų vyšninių pomidorų ir žiupsnelį druskos ir pipirų.

Orkaitę įkaitinkite iki 200°C temperatūros. Perpjaukite avokadus pusiau ir išimkite kauliukus. Sudėkite avokado puseles ant kepimo popieriaus ir išimkite šiek tiek minkštimo, kad vaisiuje atsirastų daugiau vietos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įmuškite po kiaušinį į kiekvieną avokado pusę ir užbarstykite druskos su pipirais. Ant viršaus pagal nuožiūrą dėkite ingredientus – sūrį, baziliką, pomidorus, svogūnų laiškus. Savo nuožiūra galite suformuoti net kelis skonius.

Avokadus pašaukite į orkaitę ir kepkite, kol suminkštės ir švelniai apskrus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų