Per artėjančias žiemos šventes šeimą ir draugus kulinarai siūlo nustebinti trimis originaliais patiekalais – įdarytais avokadais, kiaušinių ir vegetarišku kišu. Vienas iš pagrindinių šių patiekalų ingredientų – ant kraiko laikomų vištų laimingi „Rido“ kiaušiniai.
Kiaušinių ir sūrio keksiukų receptas
Jums reikės:
12 ant kraiko laikomų vištų „Rido“ kiaušinių,
60 ml susmulkinto Čederio sūrio,
30 ml tarkuoto Parmezano sūrio,
pusę smulkinto pomidoro,
2 smulkintų svogūnų, žiupsnelio druskos ir pipirų,
250 ml smulkintų špinatų ir pusę raudonojo čili pipiro.
Kaip viską paruošti? Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros ir ištepkite sviestu keksiukų formas. Išplakite kiaušinius, sudėkite į juos visus ingredientus ir sumaišykite į vientisą masę. Tada sudėkite ją į keksiukų kepimo formeles ir pašaukite į orkaitę.
Kepkite 15-18 minučių, kol keksiukai gražiai apskrus. Dar šiltus patiekite ant kalėdinio stalo. Patikėkite, šeima jų paragaus pirmiau nei „silkės pataluose“.
Vegetariško kišo receptas
Kišas – tai iš Prancūzijos kilęs pyragas su trapios tešlos pagrindu. Dažniausiai ruošiamas su daržovių įdaru, kuris užpilamas kiaušinių ir pieno arba grietinėlės plakiniu. Šis receptas siekia XVI a. pradžią.
Norint pasigaminti šio pyrago su daržovėmis versiją, jums reikės:
250 šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos,
4 „Rido“ kiaušinių, kurie pažymėti skaičiumi 2,
250 ml grietinėlės,
300 g žiedinio kopūsto,
300 g brokolio,
vienos saldžiosios paprikos,
2 valgomųjų šaukštų sviesto,
smulkintų petražolių,
muskato arba žiupsnelio tarkuotų riešutų, druskos ir juodųjų pipirų.
Šiek tiek atšildytą tešlą išlankstykite ir įtieskite į ugniai atsparų indą. Visą lakštą subadykite šakute, uždenkite kepimo popieriumi ir priberkite žirnių arba pupelių ir kepkite 225°C karštumo orkaitėje.
Kol tešla kepa, išskirstykite žiedinius kopūstus ir brokolius, o papriką, išėmę sėklas, supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite paruoštas daržoves, įpilkite šlakelį vandens, uždenkite ir ant nedidelės ugnies troškinkite 15 minučių.
Indą su apkepusia tešla ištraukite iš orkaitės, išberkite žirnius ar pupeles, nuimkite popierių ir sudėkite troškintas daržoves. Ant viršaus supilkite kiaušinius, išplakite su grietinėle ir prieskoniais.
Pyragą 30-40 min. kepkite 180°C temperatūros karštumo orkaitėje. Iškepusį kišą patiekite su šviežiomis dažovėmis ar mėgstamu padažu. Svarbiausia – gamindami jam įdarą, galite eksperimentuoti ir rinktis jums patinkančias daržoves.
Įdarytų avokadų receptas
Pasiruoškite:
2 avokadus,
4 „Rido“ ant kraiko laikomų vištų kiaušinius,
šaukštelį smulkinto baziliko,
100 g smulkinto Čederio sūrio,
kelis arbatinius šaukštelius smulkintų svogūnų laiškų,
pusiau perpjautų vyšninių pomidorų ir žiupsnelį druskos ir pipirų.
Orkaitę įkaitinkite iki 200°C temperatūros. Perpjaukite avokadus pusiau ir išimkite kauliukus. Sudėkite avokado puseles ant kepimo popieriaus ir išimkite šiek tiek minkštimo, kad vaisiuje atsirastų daugiau vietos.
Įmuškite po kiaušinį į kiekvieną avokado pusę ir užbarstykite druskos su pipirais. Ant viršaus pagal nuožiūrą dėkite ingredientus – sūrį, baziliką, pomidorus, svogūnų laiškus. Savo nuožiūra galite suformuoti net kelis skonius.
Avokadus pašaukite į orkaitę ir kepkite, kol suminkštės ir švelniai apskrus.