Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ duomenys rodo, kad kasmet tautiečiai vis labiau teikia prioritetą Lietuvos augintojų ir gamintojų mėsai. „Maximos“ Komunikacijos ir korporatyvinių ryšių departamento vadovė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė sako, kad rinkdamiesi šviežią mėsą „Maximos“ pirkėjai turi įvairių kriterijų, tačiau produktų kilmė šioje prekių kategorijoje yra ypatingai svarbi priimant sprendimą, kokią mėsą dėti į pirkinių krepšelį.
„Sveriama šviežia mėsa į „Maxima“ parduotuvių vitrinas atkeliauja tik iš Lietuvos ūkių, tačiau fasuotų gaminių asortimentą sudaro ir kitų šalių produkcija. Pernai išsikėlėme tikslą imtis pokyčių ir 2025 metų pradžioje užtikrinti „Maximos“ pirkėjams, kad net 80 proc. viso šviežios mėsos reguliaraus asortimento sudarytų tik lietuviška, vietos gamintojų užauginta bei pagaminta produkcija. Paskata šiems veiksmams tapo mūsų pirkėjai, kuriems lietuviškumas yra vienas svarbiausių kriterijų renkantis šviežią mėsą, neretai nurungiantis net ir kainą. Pirkėjai pasitiki vietiniais gamintojais ir jų užauginta produkcija bei vertina tai, kad mėsa greičiau pasiekia parduotuves, iš ūkių keliauja tiesiai ant prekystalių ir yra itin šviežia“, – sako I. Trakimaitė-Šeškuvienė, „Maximos“ atstovė.
Šviežumą užtikrina trumpa tiekimo grandinė ir griežta kontrolė
Vienas pagrindinių lietuviškos mėsos išskirtinumų – itin trumpa tiekimo grandinė, kuri užtikrina ypatingą gaminių šviežumą. Papildomam kokybės garantui prekybos tinklas „Maxima“ tuo pačiu taiko ir griežtą tiekimo kontrolės sistemą – kad mėsa „Maximos“ pirkėjus pasiektų ypatingai šviežia, jos laikymo temperatūrai taikomi specialūs reikalavimai. Iki kol mėsa pasiekia parduotuvių lentynas visą laika ji yra laikoma šaltai, 0–2 laipsnių temperatūroje, kuri matuojama net keturiuose etapuose: transportuojant, priimant sandėlyje, išvežant iš sandėlio ir atvežant į parduotuvę.
„Mėsą perkame iš savo ilgamečių partnerių, su kuriais dirbame ne vieną dešimtį ir jais pasitikime. Žinome, kiek daug jie skiria pastangų ir investicijų į procesų tobulinimą bei aukščiausios kokybės užtikrinimą. Be to, „Maxima“ tinkle veikia ir vidinė kokybės kontrolės sistema, kuri ne tik audituoja tiekėjus, bet ir reguliariai atlieka papildomus patikrinimus nepriklausomose laboratorijose“, – sako I. Trakimaitė-Šeškuvienė ir priduria, kad rinkdamiesi lietuvišką mėsą „Maximos“ pirkėjai gauna ne tik aukščiausios kokybės produktą, bet ir remia vietinius ūkininkus, prisideda prie tvarios gamybos bei skaidrios maisto tiekimo grandinės.
Kokybei įvertinti – nepriklausomi tyrimai
Praėjusiais metais prekybos tinklas „Maxima“ pradėjo bendradarbiauti su vienu pirmaujančių laboratorijų tinklų Vidurio ir Rytų Europoje – „J. S. Hamilton“. Ši nepriklausoma laboratorija papildomai tikrina „Maximos“ privataus prekės ženklo „Well Done“ šviežios mėsos produkcijos kokybę bei atitikimą maisto saugos reikalavimams.
Sertifikuotose laboratorijose patikrinti „Well Done“ produktai ženklinami specialiu „J. S. Hamilton patikrinta kokybė“ ženklu. Jis reiškia, kad maisto prekės buvo ištirtos ir atitinka visus Europos Sąjungoje bei Lietuvoje galiojančius maisto saugos ir kokybės kriterijus, taikomus konkrečiai prekių grupei.
Tarptautiniu mastu pripažinto laboratorijų tinklo suteikiamas ženklas padeda kokybę vertinantiems „Maximos“ pirkėjams lengviau išsirinkti jų lūkesčius atitinkančias prekes. Tuo tarpu prekybos tinklui „Maxima“ tai leidžia dar labiau sustiprinti kokybės kontrolę ir užtikrinti, kad klientai visada gautų aukščiausios kokybės produktus.
Straipsnį parengė: „Maxima LT“.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!