Ši iniciatyva ne tik leidžia sutaupyti įsigyjant vartojimui puikiai tinkamus produktus už mažesnę kainą, bet ir prisidėti prie maisto švaistymo mažinimo.
„Mūsų specialistai atidžiai vertino kepinių kokybę kitą dieną po jų iškepimo – buvo svarbu įsitikinti, kad jų skonis ir tekstūra išliktų tokios pat aukštos kokybės kaip ir ką tik iškeptų gaminių.
Tyrimų rezultatai parodė, kad atrinkti kepiniai yra puikūs ir kitą dieną, todėl esame tikri, kad šis sprendimas leis ne tik sumažinti maisto švaistymą, bet ir pasiūlyti pirkėjams kokybiškų produktų už dar geresnę kainą“, – teigia „Lidl Lietuva“ tvarumo vadovė Monika Anilionė.
Ji priduria, kad atrinktus kepinius pirkėjai galės įsigyti su 25 procentų nuolaida, šie produktai bus pardavinėjami iki kitos dienos 12 valandos. Visi šie kepiniai bus dedami į specialius maišelius, kurie padės išlaikyti jų šviežumą bei kokybę.
Pasak M. Anilionės, prekybos tinklas nuo pat veiklos pradžios šalyje siekia mažinti maisto švaistymą, todėl nuolat ieško naujų būdų kaip šį tikslą įgyvendinti.
„Esame įsipareigoję iki 2030 finansinių metų pabaigos perpus sumažinti maisto atliekų kiekį, lyginant su 2018 metais. Šiam tikslui peržiūrėjome sprendimus daugelyje veiklos etapų – nuo produktų gamybos iki jų suvartojimo.
Mūsų kepyklos gaminiai kepami keletą kartų per dieną, kad pirkėjai visada galėtų mėgautis šviežiais produktais. Kepinių skaičių stengiamės apskaičiuoti itin atidžiai, o likučius kviečiame įsigyti už mažesnę kainą. Duonos produktai ir kepiniai bus tokie pat skanūs, tačiau kainuos pigiau ir kartu suteiks galimybę prisidėti prie tvaresnio vartojimo“, – sako M. Anilionė.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!