„Kadangi esame britų verslą atstovaujantis vienetas, nevengiame ir britiškų tradicijų. Visada smagu padaryti kažką naujo ir šviežio“ – Balsas.lt sakė Britanijos prekybos rūmų Lietuvoje atstovė Sandra Kundrotė.
Iš Indijos, buvusios D. Britanijos kolonijos, atkeliavusi kario ruošimo tradicija – Britanijoje gyvuoja nuo seno. Britai taip įprato prie įvairiausių „Chicken Tikka Masala“ variacijų, kad buvo net suabejoję, ar tik šis patiekalas nėra D. Britanijos atradimas. Nors tokios spėlionės nepasitvirtino, be šio kario patiekalo britai nebeįsivaizduoja savo gyvenimo.
„D. Britanoje netgi vyksta curry savaitė. Žvarbėjant orams, šis patiekalas itin tinka gaminti draugų ar bendražygių kompanijoje. Todėl labai populiaru rengti varžybas verslo kompanijose, tarp šeimų. Neseniai sužinojome, kad Latvijoje tokia pati organizacija kaip mes šias varžybas sėkmingai rengia jau šeštus metus“, - apie nuo aštraus iki salsvo skonio varijuojančio patiekalo ruošimo renginius pasakojo S.Kundrotė.
Britiško verslo bendruomenę suburiantys kario ruošimo renginiai tikimasi išpopuliarės ir Lietuvoje.
Pirmajame „Curry Cook-off“ renginyje Lietuvoje mielai sutiko dalyvauti septynios komandos. Iššūkį priėmė „Barclays“ Technologijų centro vadovas Giedrius Dzekunskas, neseniai į Lietuvą atėjęs britų investuotojas „Callcredit“, „Operations IT“ centro komanda, James Magiva ir „Baltic Legal Solutions“ teisininkė Iraida Žogaitė, Vilniaus kolegijos maitinimo verslo studentų komanda, Lietuvos kriketo komanda, kurią sudarė du britai, „Vilnius Consult“ komanda, kurioje gamino „Swedbank“ Smulkaus verslo aptarnavimo departamento direktorius Sigitas Žutautas bei investicinės bankininkystės ir strateginių valdymo konsultacijų bendrovės „Quantum Capital“ vadovė Viktorija Trimbel.
Kulinarijos lofte „Čiop Čiop“ komandos pagamino 2 kario patiekalus: D. Britanijoje itin populiarų vištienos kario patiekalą „Chicken Tikka Masala“, o antrąjį receptą komandos pasirinko pačios. Dauguma komandų kaip alternatyvą pasirinko vegetarišką patiekalą. Vakare kariu, anyžiais ir kitokiais egzotiškais kvapais viliojančius kulinarijos šedevrus komandos pristatė indiškų patiekalų restorane „Sue's Indian Raja“.
Garbių narių komisija – Britanijos ambasadorius David Hunt, „Sue's Indian Raja“ vadovas Radjinder Kumar Chaudhary ir restorano „Druskos namai“ savininkas Gareth Sanderson – nusprendė, kad geriausio kario patiekalo vardo nusipelnė „Barclays“ komanda, kurią sudarė G. Dzekunskas, Eglė Satkovskienė ir Ilona Jecevič. Komandos vyriausiasis šefas G. Dzekunskas pasirodė tikras „Chicken Tikka Masala“ ekspertas ir prieskonių žinovas. Kelionėse sukauptomis kulinarinėmis žiniomis laimėtojų komandos vadas pasidalino ir su renginio svečiais.
Ateityje Britanijos prekybos rūmai į renginį ketina įtraukti daugiau jaunimo, kelionėmis bei kulinarija besidominčių žmonių, taip pat Lietuvos verslo bendruomenės narių.